Важливо Волинь Новини

«Як можна їм вірити?» – підприємці Центрального ринку про луцьку владу

Підприємці, які працюють на Центральному ринку, вважають, що ринок повинен залишатися на своєму місці.

За словами підприємців, є проблема з  висвітленням проблеми Старого ринку.

«Комусь вигідно подавати недостовірну інформацію. Підприємці «Центрального ринку» з вересня місяця 2019 року спілкуються з органами місцевої влади та ЗМІ. На зборах було прийняте рішення ніяких інтерв‘ю ТРК «Аверс» та «Волинським новинам» не давати, так як, інформація подається «однобоко», – зазначають базарники.

Також підприємці зазначають, що представники влади не дотримуються обіцянок. Так, обіцяли створити тристоронню контактну групу з базарників, представників Луцькради та ВОССТ, обіцяли   запропонувати кілька земельних ділянок в межах міста.

 «Результат — приватний ринок за межами міста, в екологічнонебезпечному місці для людей (хто страждає сердечно-судинними та алергічними захворюваннями не може довгий час перебувати там). Влада каже, що забрати з центру міста ринок від них вимагають виборці, але ж виборці це і ми», – зазначають підприємці.

Базарники додають, що перед такими кардинальним кроками як знесення ринку, влада не почула думки лучан, адже згідно опитування, яке провели підприємці,— ринок має лишатися на своєму місці, щоправда потрібна реконструкція.

«Це те про що неодноразово кажуть і підприємці, і орендар земельної ділянки ВОССТ. Останні ще в 2008 році подавали П‘ЯТЬ варіантів реконструкції ринку. Але папери зникли у владних кабінетах», – розповідають працівники Старого ринку.

Підприємці зазначають, що через таку поведінку влади, вони не можуть повністю довіряти представникам міськради.

«Як  підприємці можуть вірити владі, якщо стільки разів називалися різні дати нав‘язаного переїзду? Як можна вірити владі, коли до завершення конкурсу ще 8 місяців, а вона приймає рішення демонтувати зупинки, забуваючи, що в даній локації мешкають сотні лучан? Як можна довіряти працівникам муніципальної  варти, коли вони агресивно ганяли бабусь біля ринку? Прикладів можна навести безліч. Незабаром вибори, гадаємо, що ми для себе приймемо вірне рішення, хто має робити наше місто комфортним для всіх, а не для обраних», – підсумовують підприємці.

Leave a Comment