Новини

Очільник “Укрпошти” пояснив, чому його зарплата у 200 разів більша за дохід листоноші

Ігор Смілянський інформацію про свої 2 мільйони гривень на місяць заперечує. Очільник “Укрпошти” пояснив, чому його зарплата у 200 разів більша за дохід листоноші Вони зустрілись – звичайні листоноші і очільник “Укрпошти”.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Довгоочікувана зустріч сталася після нашумілої інформації про мільйонні прибутки Ігоря Смілянського, які в кілька сотень разів вищі від середньої зарплати поштаря. Смілянський на прохання депутатів зустрівся із листоношами і  пояснив, чому його зарплата у 200 разів більша за їхній дохід.

Пані Ольга долає з десяток кілометрів щодня. Розносить посилки, пенсії, газети і продукти на продаж. Усе пішки, бо від свого роботодавця – “Укрпошти” – велосипеда не отримала. Сьогодні кінець місяця і Ольга підраховує зароблене. “2200 грн”, – з усмішкою говорить листоноша. Ігор Смілянський інформацію про свої 2 мільйони гривень на місяць заперечує. “За грудень я отримав 1 млн 24 тис з нарахуваннями, разом з відпускними”, – зазначив голова “Укрпошти”. Він пояснює, що така сума – це рішення Кабміну, і хотів би, щоб листоноші отримували достойно. Планують запровадити пересувні відділення і запропонують людям працювати на повну ставку. Але, за його словами, виявляється, щоб мати більше, листоноші повинні більше продавати товарів і послуг.  Із зарплатою у великих містах, наче, непогано. А от у селі без велосипеда багато на продаж із собою не прихопиш. Поки що, “Укрпошта” божиться, що зароблені гроші переважно кидатимуть на модернізацію. А так, мовляв, це дасть можливість листоношам бути мобільними і боротися за більший свій прибуток.

Leave a Comment