Важливо Волинь Новини

Санаторій «Дачний» хочуть закрити

Санаторій для дітей із батьками «Дачний» може призупинити роботу, оскільки працівники ДСНС виявили тут порушення правил пожежної безпеки.

Про це розповів директор закладу Олег Лопатін, пославшись на ухвалу суду від 8 січня, йдеться у сюжеті Суспільного.

За його словами, санаторій закриють, якщо його працівники не виконають припис управління ДСНС.

«Виявлений 21 недолік у приписі, передана справа в суд, тому що їх миттєво усунути неможливо було. Судом 8 січня було ухвалено рішення про закриття санаторію, не зважаючи на те, що на той момент з 21 недоліку ми усунули 20. Одним із пунктів у приписі інспектора було відсутність модуля пожежогасіння на харчоблоці в разі виникнення пожежі жиру, модуль встановлений», – розповів директор.

Санаторій «Дачний» – єдиний в області, де оздоровлюються діти з неврологічними недугами, розповідає Олег Лопатін. Каже, щороку тут буває до 1 600 пацієнтів з усієї України, малеча має змогу пройти реабілітацію разом з батьками.

Зі слів заступника начальника відділу УДСНС в області Ігоря Сидорука, санаторії, школи, дитсадки області перевіряють після смертельних пожеж в Одесі. Виявлені порушення фіксують і звертаються до суду. На сьогодні в провадженні Волинського окружного адміністративного суду є чотири позови, що стосуються оздоровниць.

«Це – «Пролісок», «Шацькі озера», «Шахтар» (Павлівка) і «Дачний» Ківерцівського району. По двох задоволені вимоги, заборонена експлуатація, по двох відбуваються судові процеси», – розповів Ігор Сидорук.

У «Дачному» збираються подавати апеляцію на ухвалу суду першої інстанції.

Як розповів директор, усунення двох десятків пунктів припису вартувало майже двісті тисяч гривень. Це – гроші санаторію і обласної лікарні для дітей. Залишилося виконати один припис, він – найдорожчий, каже Олег Лопатін.

«Це обладнання протипожежної сигналізації в санаторії. Є проект, є кошторис. Ціна питання – 480 тисяч гривень. Голова облради відгукнулась і виданий гарантійний лист, що виділять з обласного бюджету і вирішиться на найближчій сесії», – розповів директор.

Читати також: Проєкт реконструкції корпусу «Лісової пісні» переміг у конкурсі інвестиційних програм

 

 

Leave a Comment