Волинь Новини

У Луцьку вшанували жертв Другої світової війни. ФОТО

В обласному центрі Волині помолилися за жертв Другої світової війни.

Пам’ятні заходи відбулися біля знаку “Поранений солдат” на меморіальному комплексі «Вічна слава» у п`ятницю, 31 січня.

Варто зазначити, що заходи вшанування пам’яті жертв Другої світової війни відбулося напередодні 76-ї річниці визволення Луцька від нацистських загарбників.

Друга світова війна залишила слід в історії Волині, адже на теренах краю бойові дії тривали і у вересні 1939 року, і у червні-липні 1941 року, і у липні 1944 року. Саме тоді були визволені останні населені пункти області. За роки війни нацисти знищили понад 165 тисяч жителів Волині.

Щоб помолитися та вшанувати пам’ять жертв війни, до пам’ятного знаку прийшли представники обласної та міської ради, духівництва, військові, ліцеїсти, представники багатьох організацій міста, ветерани.

Священики Волинської єпархії Православної церкви України відслужили панахиду за упокій душ всіх загиблих під час Другої світової війни, а потім всі присутні вшанували пам`ять полеглих під час бойових дій хвилиною мовчання.

Луцький історик  Вадим Кудь розповів, що операція зі звільнення Луцька розпочалася 1 лютого 1944 року, коли з трьох напрямків три кавалерійські дивізії корпуса генерала Баранова почали наступ зі сторони Жидичина, Звірова, Теремна. І вже до вечора 2 лютого Луцьк повністю звільнили від німецьких окупантів. 

“Нам дуже важливо, щоб гасло “Ніхто не забутий, ніщо не забуте” було не тільки на словах, а й на ділі”, – зазначив історик.

Всі присутні поклали квіти до пам’ятника «Невідомому солдату». Завершилося дійство спільним виконанням гімну України.

 

Leave a Comment