Важливо Волинь Новини

Княгининівська ОТГ просить волинських нардепів і голову ОДА не приєднувати їх до Луцька

Депутати Княгининівської сльської ради вимагають залишити їхню територіальну громаду самостійною одиницею.

Про це йшлося 30 січня під час 52-ї позачергової сесії Княгининівської сільської ради, повідомили у групі «Княгининівська громада» у фейсбуці.

Зазначається, що присутні на засіданні депутати висловили одноголосну позицію проти приєднання Княгининівської об’єднаної територіальної громади до міста Луцька.

Також вони схвалили текст звернення Княгининівської сільської ради щодо існування Княгининівської ОТГ як самостійної адміністративно-територіальної одиниці у Волинській області.

У зверненні депутати наголосили: «Від імені територіальних громад Княгининівської ОТГ заявляємо про те, що наші жителі повірили у реформу децентралізації, ми зробили нелегкі кроки на шляху до об’єднання, пройшли нелегкий шлях перших виборів, становлення та розвитку, а тому ми вибороли право залишатися самостійною адміністративно-територіальною одиницею поряд з іншими громадами Волинської області».

Звернення направлять голові Верховної Ради України Дмитрові Разумкову, народним депутатам України Вячеславу Рубльову, Ігореві Гузю, Ігорю Палиці, Ірині Констанкевич, Степанові Івахіву, прем’єр-міністру України Олексієві Гончаруку, голові Волинської обласної ради Ірині Вахович, голові Волинської обласної державної адміністрації Юрієві Погуляйку тощо.

Нагадаємо, у листопаді під час засідання регіональної робочої групи при Волинській ОДА запропонували приєднати Княгининівську, Боратинську, Заборольську, Гіркополонківську, Жидичинську, Липинську, Підгайцівську громади до Луцька. Цю пропозицію передали до Міністерства розвитку громад та територій України.

 

Leave a Comment