Волинь Новини

Як розводять людей на луцькому авторинку

На луцькому авторинку аферисти ошукали мешканця Одещини.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

«Нове життя отримала зараз і поширена у буремні 90-ті роки минулого століття схема шахрайства зі «знайденим» гаманцем. Зловмисники влаштовують для жертви цілий спектакль. Людині на шляху підкидають гаманець. Жертва помічає його одночасно з шахраєм. Ошуканець піднімає «знахідку» та пропонує жертві розділити чималу суму порівну. І от коли людина подумки вже привласнила ці гроші, з’являється спільник шахрая – нібито власник тих самих грошей і гаманця», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, далі аферист висловлює претензії до жертви й до спільника, вимагає показати йому гаманці й витрусити кишені, аби перерахувати гроші, щоб він переконався, що там нема «його» грошей. Зазвичай жертва опору не чинить, лиш виправдовується. Шахрай же, «перераховуючи» гроші, привласнює кілька чужих купюр і зникає разом зі спільником.

У такий спосіб двоє невідомих осіб у четвер, 23 січня, на луцькому авторинку заволоділи 2400 доларів США, ошукавши мешканця Одещини, який приїхав на Волинь купити авто.

Порада у цьому випадку проста – не піддаватися на такі дії шахраїв, а у випадку зустрічі з ними – телефонувати у поліцію.

Leave a Comment