Волинь Новини

Бійка у Луцькій міській раді. Багатоповерхівки замість теплиць. ВІДЕО

Напередодні кожних виборів ми чуємо чимало обіцянок, палкі промови «за все хороше, проти всього поганого». Через це ціна політичної обіцянки, ціна слів політиків місцевого та всеукраїнського рівня низька як ніколи. Отож, зрозуміти, хто є хто, які має принципи та чиї інтереси відстоює, можна за конкретними справами, зокрема голосуваннями.

Ще одне показове голосування стосується не готових забудов, а самого виділення землі під них. Через один із таких випадків у сесійній залі буквально відбувалося протистояння. Йдеться про дві земельні ділянки на вулиці Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37 у Луцьку. Про це йдеться на сайті Сила правди

На першій були розташовані теплиці комунального підприємства «Парки та сквери Луцька», яке мало податковий борг близько мільйона гривень. Щоб його повернути, вирішили провести аукціон і теплиці продати. На цьому аукціоні перемогло ТОВ «Житловий квартал», пов’язане із депутатом міської ради Сергієм Булою та заступником міського голови Костянтином Петрочуком.

Скріншот інтернет-видання «Волинь24»
Скріншот інтернет-видання «Волинь24»

Проте компанії були потрібні не самі теплиці, а земля, яка знаходиться під ними. А це більше двох гектарів. Справа у тому, що власник нерухомого майна (в даному випадку теплиць) має першочергове право на оренду землі під ними. При цьому майно на цій землі не становило великої цінності, тому на аукціоні по суті «купували» можливість забудови землі. На це і звертали увагу опозиційні депутати.

Тому 28 лютого 2018-го року вони разом із громадськими активістами блокували роботу сесії, щоб не допустити зміни цільового призначення цих ділянок і надання їх в оренду для ТОВ «Житловий квартал». Протистояння було настільки жорстким, що доходило до фізичних сутичок.

 Тим не менш, близько опівночі, вже 1 березня, рішення таки прийняли. «За» традиційно проголосували «укропівці», троє ексрадикалів, троє депутатів із «Батьківщини», Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук. Із опозиційних депутатів дочекалися голосування в залі лише представники «Самопомочі».

житловий квартал

У листопаді 2018-го міська рада погодилася надати дозвіл «Житловому кварталу» на розроблення проєкту землеустрою для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків на цій ділянці. А вже у листопаді 2019-го виконком міської ради підтримав коригування детального плану території, що передбачає тут будівництво десятиповерхівок із підземними паркінгами. За кілька місяців таке рішення міськвиконкому дві інстанції судів визнали незаконним та таким, що суперечить законодавству і державним будівельним нормам.

Leave a Comment