Важливо Волинь Новини

На ремонт доріг місцевого значення в 2020-му спрямують 738 мільйонів

За результатами численних нарад у голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка в області напрацювали перелік доріг місцевого значення, які планують ремонтувати у 2020-му році. Нині сформований перелік вже затверджений головою облдержадміністрації. Днями його надішлють в Укравтодор на затвердження, як цього вимагає процедура.

Слід зауважити, Юрій Погуляйко неодноразово здійснював робочі поїздки на окремі автошляхи, аби особисто оглянути та проінспектувати стан дорожнього покриття.

Загалом на ремонт доріг місцевого значення, якими опікується обласна державна адміністрація, у 2020-му році для області запланована субвенція з державного бюджету в розмірі 738 млн 406 тис. грн.

До слова, цьогоріч Уряд зобов’язав органи місцевої влади 80 % «дорожніх» коштів спрямувати саме на капітальний ремонт та реконструкцію автошляхів.

Тож у Волинській області 374 млн 64 тис. грн спрямують на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт доріг загального користування місцевого значення та 147 млн 671 тис. грн – на дороги і вулиці комунальної власності в населених пунктах.

Решту планують використати на поточний середній та дрібний ремонт автомобільних доріг автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Зокрема, на поточний середній ремонт – 101 млн 671 тис. грн, а на дрібний ремонт та експлуатаційне утримання – 115 млн грн.

Довідково: У 2019 році державна субвенція на ремонт доріг місцевого значення області становила 491 млн грн.

Leave a Comment