Новини

Предмети за бажанням: як школярі вибиратимуть навчання за новим законом

НедавноВерховна Рада ухвалила новий закон “Про повну середню освіту”. Згідно з ним, школярі обиратимуть предмети за своїм бажанням, про це йдеться в авторській статті на сайті “Сьогодні”.

Після отримання початкової (1-4 класи), базової (5-9 класи) і профільної освіти (10-12 класи) учні проходитимуть державну підсумкову атестацію.

Якщо в учня є власні цілі в освіті, він може будувати індивідуальну траєкторію, йдеться в законі. Це може бути інша форма і темпи навчання. Наприклад, якщо учень хоче закінчити клас екстерном, школа повинна скласти для нього індивідуальний план. Визначити рівень своїх знань він зможе за результатом підсумкового оцінювання. Якщо школяр на домашній формі навчання, йому треба проходити підсумкове оцінювання кожен семестр.

/ Фото: Вiталiй Лазебник, Сьогодні

Також серед нововведень – предмети на вибір. Учні зможуть обирати предмети, які бажають вивчати більшеПропонуватиме перелік предметів на вибір школа.

Учні мають право на додаткове індивідуальне або групове заняття по предмету, який виноситься на державну атестацію. Це стосується учнів, у яких рівень досягнень нижчий за середні по класу, уточнюється в законі.

Крім того, в законі йдеться, що учні можуть брати участь у розробці та обговоренні плану роботи школи. Також школярі можуть, за погодженням з керівництвом закладу, проводити спортивні, організаційні, просвітницькі та інші заходи. Через свого представникаучні можуть відвідувати педагогічні наради, які стосуються організації освітнього процесу.

Leave a Comment