Важливо Волинь Новини

На Волині квартиранти жорстоко катували cобаку

Луцька волонтерка та зоозахисниця Інна Хоміцька розповіла на своїй сторінці у мережі Фейсбук про жахливу ситуацію, яка трапилась з маленькою собачкою. До жінки за допомогою звернулась Алла Борисова-Гурська, яка принесла покалічену, буцімто квартирантами, тварину до Інни, адже не могла її ніде прилаштувати.

“Над собакою познущалася людина, обрізавши їй передні фаланги лапок і хвіст до першого хребця. Коли я це побачила, то там був некроз і жахливі рани. Ветеринари навіть не могли накласти шви! А Алла (вона була не дуже твереза) зверталась до мене лише з лишаєм. Також в цуценяти виявили короновірусний ентерит. ” – розповіла Інна і у пості та виклала жахливі світлини.

Хочу розповісти про Пушу Собака. З першого фото. Зараз. На решті знімків. якою принесла мені Алла Борисова-Гурська…

Gepostet von Inna Chomicka am Donnerstag, 23. Januar 2020

Також собачці на голові вибрили хрест.

Виданню Волинь infa волонтерка розповіла, що чоловік Алли Борисової-Гурської разом з горе-квартирантами, яких же і звинувачували у каліцтві собаки, прийшли її забирати о 2 ночі напідпитку.

“Ці господарі прийшли забирати собаку, повідомили, що це їх Тюфтелька і познущався з неї якийсь Миронюк, але цуценя я не віддала. Тоді вони викликали поліцію і правоохоронці сказали, що дійсно є факт жорстокого поводження з тваринами і краще вже вранці всім разом прийти і писати заяву на того таєничого Миронюка, про якого Алла ще говорила, що він, нібито, тримає цуценят в холодильнику і припускала, що він їх їсть.”

Світлина від Inna Chomicka.

Інна Хоміцька розповідає, що до поліції звернулась відразу ж, а заяву їй допомогла написати та відправити юрист Анна Хабарова.

Світлина від Inna Chomicka.

“Я ходила у вет.клініку, перевіряла чи дійсно Інна зверталась, які там у собаки були пошкодження і чи дійсно їй на голові вибрили хрест. Ветеринар дала довідку і підтвердила все. Я склала заяву і відправила в міськвідділ ГУНП Волинської області.”, – розповідає Анна.
Проте, каже юрист, справа затихла і не відомо, чи зрушила з мертвої точки, попри те, що було відкрите кримінальне провадження по факту жортокого поводження з тваринами.
Ці злочини у нас на Волині поліція не зовсім хоче розслідувати, вони вважають, що собачка чи котик – це не так важливо. Але вони не пов’язують це з тим, що спочатку живодери знущаються над тваринами, а потім те саме можуть зробити і з людьми. Вже доведено, що все починається з тварин.

Зауважимо, що з всі ці події трапилися ще в жовтні минулого року, а винних у каліцтві цуценяти досі не покарано.

“Не раз бачу на районі “госпідарів” Пуші. Вже з гуляють з вівчаркою і фокстерєром, які теж не в найкращому стані. Окрім того Алла Борисова-Гурська рохповідала, що в неї на квартирі було кілька цуценят, тож страшно уявити, як склалась їх доля. Ці люди повинні бути покарані, а малечі дуже хотілося б знайти господарів”, – каже Інна.

 

Зараз песик у значно кращому стані, адже небайдужі волонтери та вет.лікарі допомогли врятувати здоров’я пухнастої малечі. Дівчинка вже вакцинована і має ветпаспорт, на черзі стерилізація.
“Вона з маленьких 30 см росту і більша не буде. Лапки передні ховає, бо так і залишився страх. Боїться ще людей, бо пережила такий жах… рвали по живому. Хочеться дуже знайти доброго і чуйного господаря, який розумів би, що у пухнастої психологічна травма і був до неї добрим та лагідним”, – ділиться сподіваннями волонтерка і додає, що винних в цій ситуацї обов’язково потрібно покарати.
Видання Волинь infa слідкуватиме за перебігом подій, а якщо комусь приглянулось це малятко – пишіть Інні у Фейсбуці.

Leave a Comment