Важливо Волинь Новини

Волинянин хоче подарувати велосипед бідним індійським дітям

Едуард Шумчук – волонтер з Волині, який минулого року наважився поїхати місіонером у далеку та бідну Індію, аби побудувати місцевим діткам школу.

“Почув якось від знайомої, що є такий проект, де наші адвентисти (Адвентисти Сьомого дня, протестантська церква, – ред.) в Індії будують школу. Дуже загорівся і мріяв про це. Минулого року назбирав достатньо грошей і поїхав. Там і познайомився з тими хлопцями, учнями тієї школи”, – розповідає хлопець.

Едуард розповідає, що бідність – звична справа в індійському селі. У багатьох дітей немає батьків, а, відповідно, ними ніхто не опікується. Такі дітки навіть не завжди можуть розраховувати на середню освіту, адже навчання в Індії коштує грошей.

Так проходили уроки в індійських селах

“Ті хлопці та дівчатка віку 10-11 років, всі або сироти, або напівсироти, або з неблагополучних сімей. Там, де я будував школу, діти начаються з різних частин Індії і навіть з інших країн! Ба більше, вони живуть там, в тій школі. Для них там облашовані гуртожитки”, – розповідає хлопець.

Подвір’я індійської сім’ї

Також Едуард Шумчук додає, що індійські родини не мають коштів, аби оплатити освіту дітям, яка там коштує всього 100$ на рік за дитину.

“Всі ті дітки навчаються на кошти спонсорів. Якщо спонсора не знайдуть – на жаль, далі дитина вчитись не може. Тому хто хоче – може стати спонсором”.

Бідність оточує індійських дітей посюди: вони живуть у хатинках з бамбуку, де всього дві кімнати, щодня їдять рис, і стараються самостійно заробляти гроші, важко працюючи у сількому госодарстві.

“Про історії цих хлопців та дівчат такі, що можна книжку писати. До того ж по книжці про кожного!”

Діти їдять обід із продуктів, які привезли волонтери

Хлопець розподіває, що саме черз ті злидні, які оточують індійських дітей, він і захотів подарувати їм трішки радощів і тому почав збір коштів, аби купити хлопцям та дівчатам у селі, де він служить місіонером, велосипед.

“Я планую у лютому знову їхати в Індію, а тому оголосив збір, щоб подарувати дітям трохи радості, бо їх дуже шкода. Для більшості українських велик – це така звична річ, а для них – це недосяжна мрія”.

Відповідний пост Едуард опублікував на своїй сторінці в Інстаграмі.

View this post on Instagram

Привіт! Дякую що читаєш цей пост. Як ти напевне здогадався я організовую збір на подарунок одним дуже класним, але, на жаль, не дуже заможним хлоп’ятам з далекої, спекотної Індії. В них іграшки з того, що знайдуть на смітнику, але не жаліються! Тому мені захотілося купити для них справжній, нормальний велосипед і підкинути цим жестом пару кілограм радості. Я аж малюю собі їхнє здивування і очі переповнені захопленням!!! Але що нам з тобою один велосипед 😀? Тому, пропоную назбирати на 6 штук: 2 – маленьких, 2 – середніх і 2 – великих. Хлопців там багато, то щоб не сварилися)). На це потрібно приблизно 500$. Не прошу ні в кого милості. Чисто твій особистий жест доброї волі. Номер картки: 4149629380436030 . Якщо цікавить більше інформації про проект чи про поїздку в Індію загалом – пиши в приват. І звичайно від мене і від індусиків Thank you very much !!!

A post shared by Eduard Shumchuk (@edik_shumchuk) on

На разі зібрано більш як півтори тисячі гривень, тому якщо ви хочете долучитись до доброї справи – пишіть Едіку та пересилайте кошти за реквізитами:

4149629380435039 – Шумчук Е.О.

 

Leave a Comment