Важливо Волинь Новини

“Не більше 80 тисяч” – думка лучан щодо зарплатні депутатам ОПИТУВАННЯ

Нещодавно Україну сколихнула заява міністерки освіта і науки Ганни Новосад про те, що на 36 тисяч гривень в місяць вона не зможе утримувати ані себе, ані дитину. Розбурхала мережу також інформація про те, яку зарплатню отримують інші міністри, їх заступники, судді та топ-менеджери. Ось деякі оприлюднені цифри.

В мережі також ходить чутка, що топ-менеджер Укрпошти Ігор Смілянський отримує зарплатню більшу, аніж президент США Дональд трамп. Тож журналісти видання Волинь infa вийшли на вулиці міста, аби поцікавитись у лучан скільки б вони платили чиновникам та депутам, якби це залежало від них. 

“Для народного депутата – 30 тисяч гривень. Вони всі підприємці, бізнесмени, їм і так достатньо.”

“Тисячу чи дві доларів. В людей менше грошей, хай би спробували прожити на цю суму. Дехто живе на значно нижчу зарплату.”

“Я думаю, що їм скільки не дай, то не вистачить. А як нам дають дві тисячі пенсії чи вісім тисяч гривень зарплати – то ми вміємо на неї жити. Бо нас до цього вже привчили. За що їм багато так платити? 30-40 тисяч – достатньо.”

“Я вважаю, що в депутатів має бути така жж зарплатня, яка, до прикладу, в лікаря. Але ми говоримо не про 2 тисячі, а про 8-10 тисяч гривень, щоб не було великої різниці між людиною, яка працює на будь-якій державній роботі, і людиною, яка є депутатом чи працює на керівних посадах.”

“Тисяч 50, вистачить їм? Я думаю, що повинно вистачити, але я думаю, що якби люди більше отримували рошей, тоді і їм більше хай нараховують. В мене така думка.”

“Якби від мене залежало, то щоб не менше 75-80 тисяч гривень, але не більше! Аж тим паче 450! Це скільком пенсіонерам би вони змогли пенсію заплатити? Вони злодії!”

“Ну не 100 тисяч, то точно, як деяких з них зараз. Нехай спробують по 2 тисячі отримувати, як ми, песіонери. Ну хай би отримували 20-30 тисяч, але не більше!”

“Я по спеціальності медик і своєю зарплатою похвалитись не можу. Я думаю, що треба робити так, щоб не було образливо нікому і це залежить не від зарплатні, а від людини. Можна отримувати 200 тис. грн, але якщо вони все життя беруть хабарі… Треба набрати молодих спеціалістів, які ще не вміють красти і дати їм достойну зарплатню. Нехай вчаться. Мені б особисто 1000 доларів вистачило, ну а депутатам… навіть якщо їм платити більше – це не гарантія того, що вони не будуть красти.”

“Якщо вони отримують 50 тисяч, я думаю цього достатньо, щоб вони не крали.”

Ось така думка лучан про зарплати топ-менеджерів, чиновників та нардепів. Бачимо, що більшість називає суми від 1000 доларів і вважає це достатньою кількістю грошей, на які можна утримувати себе в Україні.

Leave a Comment