Важливо Волинь Новини

“Свята завершуються, а неприємні наслідки лишаються”: волинський дерматолог розповів, як реабілітувати стан шкіри

Після новорічно-різдвяного святкування часто стикаємося з тим, що організму потрібен не просто відпочинок, а й відновлення. Як виявилося, особливої уваги потребують не тільки внутрішні органи, а й стан шкіри.

Тож журналісти “Волинь Infa” дізнавалися, як відновити зовнішній вигляд та покращити стан шкіри в цей стресовий для неї період.

Лікар вищої кваліфікаційної категорії, член Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів Павло Медвецький вважає, що підхід має бути комплексний. Павло  Юрійович є постійним учасник міжнародних конгресів з прикладної естетики і косметології та уже понад 20 років допомагає лучанам у вирішенні дерматологічних та трихологічних проблем.

Свята завершаться, а різні неприємні наслідки для шкіри (темні кола під очима, подразнення, сухість, прищі тощо) залишаться. Це не дивно, адже веселі вечірки, порушення режиму сну і відпочинку, зловживання алкоголем та велика кількість жирної їжі й солодощів не можуть не відобразитися на стані шкіри”.

Для того, щоб від новорічних свят залишились не лише приємні спогади, а й гарний вигляд, Павло Юрійович рекомендує звернути увагу на:

  1. Сон

Розпочніть із налагодження графіку свого сну. Зрозуміло, що ранній підйом на роботу ніхто не відмінить, але лягти ввечері на годину раніше є у ваших силах. Потурбуйтеся про це, адже організм повинен відпочити і відновитися після тривалого святкування.

  1. Харчування

Хочеться також наголосити на правильному режимі вживання води і раціоні харчування. Пийте не менше двох літрів чистої води і трав’яних чаїв та обмежте себе в так званій важкій їжі для печінки. Рекомендую ввести у свій раціон рослинну їжу і салати, заправлені лляною, оливковою чи гарбузовою оліями. Не забувайте про різноманітні каші та кисломолочні продукти. Подібний раціон дозволить організму швидше відновитися, а це обов’язково позитивно вплине на стан вашої шкіри.

  1. Якісне очищення та зволоження шкіри

Приділіть увагу очищенню шкіри після святкових важких макіяжів. Ефективними будуть засоби для глибокого очищення, міцелярні рідини та термальні води. Не забувайте про інтенсивне зволоження та живильної маски. Та, звісно, про консультацію спеціаліста.

 

Leave a Comment