Важливо Волинь Новини

«Землю потрібно продавати лише українцям», – депутат Волиньради

Володимир Яренчук – депутат Волинської обласної ради, входить у бюджетну комісію. Є головою фермерського господарства «Перлина Турії». До слова, він став найкращим в номінації «Аграрій року» премії «Люди року-2019. Волинь».

Обранець громади переконаний, що землю потрібно продавати лише українцям, які вміють, хочуть і будуть на ній працювати.

«Сьогодні на Волині є одиниці фермерів, які можуть дозволити собі купити тисячу гектарів землі. Решту буде купляти інвестор з-за кордону. У кого буде багато валюти, приїде і купить. І не потрібні йому будуть дороги, які ми, свої фермери, будуємо в селі. Я недавно в селі Селець півтора кілометра дороги зробив за свій рахунок. І школи, і садочки – робимо все, що можемо. Що за власні кошти, що за бюджетні. Але щось робимо, бо ми тут живемо, бо нам не все одно.

А іноземний інвестор зайде, купить землю – зашле 5 комбайнів і 5 людей, сівалками посіють за два дні, поїдуть у іншу область – там посіють і т. д. І на тому село буде ще більш занедбаним. І вона в нас одна, її потрібно цінувати. Якщо перефразувати відомий вірш: можна все на світі продати, сину, продати не можна матір, землю і Батьківщину», – переконаний депутат.

Leave a Comment