Важливо Волинь Новини

Сила Facebook: як пухнастому безхатьку вдалося знайти сім’ю

Журналістка видання Волинь infa Анастасія Кушнарьова опублікувала у мережі Фейсбук допис про те, що у її двір завітав песик, схожий на лайку. Дівчина цікавилась чия згуба та чекала, поки відгукнеться господар.

“Собачка прийшов якраз на Різдво. Зазвичай, серед таких песиків безпритульних мало, тож я подумала, що це точно хтось із села відпустив побігати і не зміг зловити. Тому виставила пост у групі ОТГ та в себе на сторінці. Люди поширювали, шукали господаря”, – каже журналістка.

Світлина від Настас'ї Данилюк.

Зрештою, люди написали, що власник побачив пост і приїде та забере собаку. Проте на словах все і закінчилось.

Після цього собака прибігав до будинку дівчини знову, “подружився” з її власними собаками і дав себе погладити.

“Я покормила цього красунчика і ми почали дружити. Згодом я сама написала людям, які казали, щоб я видаляла пост. А мені відповіли, що власник свого пса вже давно забрав і уявіть моє здивування, коли я отримала від нього фото”, – розповідає Анастасія.

Згодом журналістка виставила ще один допис про те, що тепер шукає нових власників для собаки і охочих знайшлось чимало, адже волонтери доомогли розповсюдити інформацію.

Оновлено: малюк знайшов нову родину ❤ всім дякую за репости! Сила фейсбуку 💪😉По цього хорошика так ніхто і не прийшов… здається, в мене знову буде 3 собаки 😁 Але може хто хоче таку няшку?😍

Gepostet von Настасья Кушнарьова am Freitag, 10. Januar 2020

“Охочих взяти собі собаку, яка бодай схожа на породисту, так багато, що аж бісить! – дратується дівчина, – мені писали навіть чи не роздаю я раптом цуценят. А про те, чи зможуть люди утримувати та годувати пса, якщо це дійсно лайка, мало хто думає. Більшість людей турбує тільки мила мордочка і порода”.

Але згодом до журналістки в особисті повідомлення написала дівчина, яка питала чи ще можна забрати песика і розповіла, що в її родині була лайка, яку звали Ронін. Проте, на жаль, він помер через укус комахи.

“Оксана (нинішня власниця песика) так щиро розповідала про свого Роніна. Вона навіть розплакалась, коли згадувала про нього, мене це неймовірно розчулило. А коли я почула, що у них приватна територія, вольєр і попередньому собаці вони робили усі неохідні прививки і він для них був членом родини – я на 100% вирішила, що кращих господарів годі й шукати”.

Оксана розповіла, що коли побачила на фото песика, якому шукають родину, то її старший син запитав: “Мама, а це що, Ронін?”

Дівчина зрозуміла, що дуже хотіла б його забрати, але боялась прив’язуватись знову так сильно до чотирилапого друга. Зрештою Оксана разом з чоловіком вирішили взяти у родину песика. За ним приїхали аж за 50 кілометрів із села Колки.

“Ми з лайкою дуже подружились: він за 5 днів давав мені лапу, дозволи чухати пузо і обійматись, але в нас з чоловіком немає підходящих умов для нього і вже є свої дві пухнасті дівчинки, яких теж колись “загубили”. Тому найкраще, що я могла зробити для песика – це знайти йому таку люблячу і відповідальну сім’ю”, – розповідає Настя.

Коли новий господар приїхав за собакою, то запросити чотирилапого в автомобіль виявилось ще тим випробуванням, тому Анастасії довелось самій сісти в автівку, щоб заманити пухнастого хитруна. Сьогодні песик вже “обживається” у новій родині та знайомиться ближче із новими господарями.

“Собаця тепер їсть ковбасу, хвикає до нової родини і я почала вірити в долю”, – жартує Настя – отака вона – сила Фейсбуку, тож дякую усім, хто долучився до цього святкового дива!”

Leave a Comment