Новини

На молодому українському заводі винайшли новий продукт

.
Маслоекстракційний завод "Потоки" розробив новий високопротеїновий соняшниковий концентрат

Шрот – це залишок з насіння після віджиму олії, який використовується для корму худоби. Зазвичай його отримують з соняшника. Такий шрот містить 32-38% протеїнів, тоді коли в генномодифікованому соєвому шроті вміст протеїнів в середньому становить 48%.

На заводі “Потоки” вирішили змінити ситуацію і знайшли спосіб отримати з соняшнику концентрат із вмістом протеїнів від 48% до 52%. Для цього спеціально для “Потоків” була розроблена технологія, яка не застосовується більше ніде в світі. Новий продукт зможе забезпечити більш здорове і збалансоване харчування для тварин, яке не шкодило б їх здоров’ю, і, відповідно, не завдавало шкоди людині.

Ми розуміли, що виготовлений за старою технологією шрот має знижений вміст необхідних для корму речовин, а майже вся соя, яка вирощується в Україні, є генно-модифікованою. Тому ми винайшли по суті унікальний в світі, генетично чистий продукт, що містить до 52% білка“, – розповів директор ТОВ “Потоки” Євген Яровий.

Щоб переконатися в практичності власної розробки, менеджмент підприємства спільно з українськими фахівцями провів ряд власних досліджень на базі експериментальних курників. Результати експерименту виявилися позитивними – приріст курей, яким соєвий шрот замінили високопротеїновим концентратом, склав від 7-8%. Продукцію планують продавати під ТМ “PROGLOT”.

Перевага високо протеїнового соняшникового концентрату в порівнянні зі звичайним соняшниковим шротом також полягає в тому, що завдяки більшій насиченості протеїном тварини витрачають менше енергії при перетравленні такого продукту. Це робить різницю між двома типами кормів ще більш значущою на користь продукції ТМ PROGLOT.

Leave a Comment