Волинь Новини

Лучанин, який штрикнув чоловіка ножем у живіт, отримав умовне

Уродженцю Луцька, який під час сварки порізав чоловіка, присудили умовне покарання.

Про це виданню ВолиньInfa стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

3 серпня 2019 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  підсудний  під час словесної перепалки вдарив кухонним ножем у живіт чоловіка. За висновком судмедексперта, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Зокрема, рану в ділянці лівого підребер`я з проникненням в черевну порожнину та пошкодженням попереково-ободової кишки, брижі тонкого кишківника, великого сальника з внутрішньо-черевною кровотечею.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаювався, просив суд суворо його не карати. Крім того, обвинувачений відшкодував потерпілому завдану шкоду.

Відтак, потерпілий претензій матеріального та морального характеру до підсудного не мав і просив суд суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.121 ч.1 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. Разом з тим суд призначив обвинуваченому  іспитовий строк, тривалістю 1 рік.

З підсудного в дохід держави стягнуть 12 873 гривень 71 копійку. Саме стільки витратили на проведення судових експертиз .

Суд відмовив у задоволенні цивільного позову представника потерпілого про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, оскільки потерпілий заявив, що обвинувачений йому відшкодував завдану шкоду.

Leave a Comment