Волинь Новини

5 волинян загинуло у пожежах за період свят

За минулий тиждень працівники пожежно-рятувальних підрозділів Волинської області ліквідували 25 пожеж, здійснили 12 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, врятували 2-х людей в умовах надзвичайних подій та ще чотирьох людей під час пожежі.

Тіла 5 осіб співробітники ДСНС виявили під час ліквідації пожеж у Маневицькому, Іваничівському, Луцькому районах, а також у місті Володимирі-Волинському та обласному центрі.

Зокрема 6 січня об 11:40 до Служби 101 надійшло повідомлення про пожежу  у житловому будинку на вулиці Івана Багряного у місті Володимирі-Волинському. Під час гасіння працівники 7-ої ДПРЧ виявили тіло 60-річної пенсіонерки. Пожежа локалізована об 11:48, ліквідована – об 11:51. За попередніми даними, загорання трапилося через необережне поводження з вогнем загиблої під час куріння.

Цього ж дня о 22:50 надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яному помешканні 80-річної пенсіонерки у селі  Верхівка Луцького району. До місця виклику о 23:10 прибули працівники 1-ої ДПРЧ міста Луцька у складі двох відділень. Пожежу локалізували о 23:20, ліквідували о 23:34. Під час гасіння у будинку виявили тіло господині. Імовірно, вогонь спалахнув через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

3 січня під час ліквідації пожежу в одній з квартир 9-поверхового житлового будинку на проспекті Соборності у Луцьку вогнеборці врятували пенсіонерку, у квартирі якої виникло загорання. Ще одну жінку та її дитину грудного віку, а також ще одну дитину рятувальники вивели по сходовій клітині з 9-го поверху. Для гасіння пожежі в квартирі, де створилась висока температура через захаращення макулатурою, рятувальникам довелось розбирати приміщення від спалимих речей.

Сумні статистичні дані традиційно фіксують зростання кількості пожеж у житлі. Апогею критична ситуація досягає якраз у святкові дні. Саме тоді люди нерідко ігнорують прості, здавалося б, речі: вимкнути газ, виключити камін, загасити недопалок тощо. Факторами ризику є й застаріла електромережа, та несправне пічне опалення.  Тож, найчастіше такі пожежі є наслідками порушення громадянами правил пожежної безпеки та необережного поводженням із вогнем. А  насамперед  це стосується помешкань громадян які опинилися у складних життєвих обставинах: самотніх людей літнього віку, осіб, які зловживають алкоголем та мають небезпечну звичку курити у ліжку.

Leave a Comment