Новини

Стало відомо, які продукти подорожчають в 2020 році

Найбільша кількість учасників ринку вірить у перспективи підвищення цін на яблуко до березня 2020 року. EastFruit у своєму Telegram-каналі провів експрес-опитування про перспективи зростання оптових цін до березня 2020 року на різні види овочів та фруктів. В опитуванні взяли участь виробники і трейдери з України, Росії, Білорусі, Молдови, Грузії, Таджикистану та Узбекистану.

Результати опитування свідчать про те, що найбільша кількість учасників ринку вірить у перспективи підвищення цін на яблуко до березня 2020 року. Цей продукт вважали найбільш дефіцитним з усіх 40% учасників.

В перспективі зростання ціни на картоплю до весни, незважаючи на критичні низькі показники цін в Росії і на рекордно високі – в Україні, вірить 21% учасників опитування. Також непогано оцінюють овочівники регіону перспективи зростання ціни на цибулю ріпчасту – 19% опитаних вважають, що ціни на цибулю зростуть до березня більш істотно, ніж на всі інші види овочів і фруктів. Близько 14% учасників опитування вважає, що найбільші перспективи зростання ціни до березня 2020 року у капусти білоголової.

А ось у перспективи зростання цін на буряк і моркву майже ніхто не вірить. У те, що ціни на буряк зростуть більше, ніж на інші овочі і фрукти вірить лише 2% опитаних. У моркву вірить в два рази більше людей, але теж відносно небагато – всього 4% учасників опитування.

На даний момент, за даними EastFruit, найбільше на ринку України в порівнянні з минулим роком зросли ціни саме на яблуко – на 83%. Оптові ціни на картоплю зараз вище торішніх на 45%, а от ціни на цибулю знизилися на 54%, на моркву – на 60%, буряк – на 57% і на капусту – на 44%.

Читайте наші новини у мережі Facebook   

Leave a Comment