Волинь Новини

Луцький меценат отримав лист-подяку від Верховної Ради

Верховна Рада звернулася до засновника луцького Музею сучасного мистецтва Корсаків, аби висловити слова вдячності після візиту депутатів до обласного центру Волині та запевнити у подальшій співпраці та законодавчій підтримці.

Про це «Таблоїду Волині» повідомив

Далі подаємо зміст листа без змін:

«Шановний Вікторе Івановичу! Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики провів ефективне й результативне виїзне засідання у Волинській області, яке мало на меті отримання актуальної інформації з регіонів щодо збереження і розвитку культурно-мистецьких закладів в умовах децентралізації.

Ми почули не лише про нові виклики й загрози для закладів культури, а й про відкриття нових можливостей культурного поступу для місцевих громад, зокрема про успішні практики управління закладами культури, освосння грантових форматів підтримки культурних проектів, залучення донорської допомоги на розвиток культурно-мистецької інфраструктури, ефективну підтримку закладів культури місцевими органами влади.

Комітет враховуватиме у своїй законотворчій роботі ваші запити, пропозиції і потреби та результативно втілюватиме їх при удосконаленні нормативно-правового регулювання культурно-мистецької сфери.

За результатами виїзного засідання у Волинській області Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалив Рішення з рекомендаціями Верховній Раді України, Уряду, центральним і місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування здійснити відповідні заходи для покращення умов діяльності культурно-мистецьких закладів. 3 текстами рішень Комітету можна ознайомитися на нашій офіційній вебсторінці.

Висловлюсмо Вам щиру вдячність за гостинність, активну співпрацю, важливй діалог. Запевняємо – Ваші конструктивні пропозиції трансформуватимуться в законодавчу й нормативну підтримку культури.

3 повагою, Голова Комітету О. ТКАЧЕНКО».

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment