Новини

Власників “євроблях” не штрафуватимуть після 31 грудня

Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроєкт №2288 про відстрочку штрафів за ввезення “євроблях” до 31 грудня 2019 року. Однак власників авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть й після Нового року.

Про це повідомила прес-служба МВС за результатами наради за участю прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови громадської організації “АвтоЕвроСила” Олега Ярошевича та представників Національної поліції.

Члени Кабміну пообіцяли, що в січні влада розгляне два законопроекти: №2342 “Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів ЄС” та №2345 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового припинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України”.

Їх прийняття дозволить власникам автомобілів на європейських номерах законним шляхом і доступно розмитнити та перереєструвати авто.

Євробляхи, Знай.ua

Зазначимо, що проект закону №2288 про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481 передбачає створення передумов для комплексного врегулювання питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Окрім того, законопроект має на меті забезпечення дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні зазначеного питання.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment