Новини

Волинські рятувальники активно співпрацюють з польськими та білоруськими колегами

В Управлінні ДСНС України у Волинській області відбулася практична конференція у рамках міжнародного форуму для журналістів за результатами Програми «Польща – Білорусь – Україна», де представили напрацювання проєктів міжнародної співпраці, що були реалізовані та  заходи, які ще тривають.

Учасників форуму привітав начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук:

«Реалізація проєктів стала можливою завдяки плідній співпраці та взаєморозумінню з нашими польськими та білоруськими партнерами, за що їм особлива подяка».

Зокрема, волинські рятувальники ознайомили присутніх з результатами проекту «Розвиток потенціалу рятувальних служб Польщі та України у рамках розбудови інфраструктури транскордонної системи попередження та управління природними загрозами», реалізованим у 2013-2014 роках Соколов-Подляським повітом Мазовецького воєводства Республіки Польща, за участю Управління державної пожежної служби Соколов-Подляського повіту Мазовецького воєводства Польщі та Територіального Управління МНС України у Волинській області.

У рамках проекту був закуплений пожежно-рятувальний автомобіль з обладнанням для обмеження зон забруднення від екологічних надзвичайних ситуацій та оперативний автомобіль для організації управління ліквідацією надзвичайних ситуацій.

Журналісти трьох країн оглянули зразки пожежно-рятувальної та аварійно-рятувальної техніки, представленої на демонстраційному майданчику на фасаді Управління ДСНС області.

Учасники зустрічі довідалися також про результати проєкту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», реалізованого у 2013-2015 роках Брестським обласним управлінням МНС Республіки Білорусь, Територіальним Управлінням МНС України у Волинській області, Волинською обласною організацією Добровільного пожежного товариства України та Управлінням Державної пожежної служби в місті Бяла Подляска Люблінського воєводства Республіки Польща.

Під час конференції розглянули також стан виконання діючого проєкту «Ефективна координація рятувальних заходів в Остроленцько-Сєдлєцькому субрегіоні та Волинській області», за результатами якого для української сторони передбачено створення сучасного Навчально-тренувального центру для фізичної та психологічної підготовки рятувальників-газодимозахисників в уже існуючій будівлі на вулиці Тарасова у Луцьку.

За результатами програми передбачено також закупівлю пожежно-рятувального автомобіля середнього типу та автомобіля газодимозахисної служби, 11-и потужних компресорів та 60-и апаратів на стисненому повітрі, – техніки та обладнання для покращення ефективності функціонування газодимозахисної служби області, зменшення часу на ліквідацію складних пожеж та надзвичайних ситуацій екологічного характеру, підвищення рівня боєготовності підрозділів пожежно-рятувальної служби області.

_DSC0395.JPG

_DSC0398.JPG

_DSC0416.JPG

_DSC0424.JPG

_DSC0450.JPG

_DSC0452.JPG

_DSC0468.JPG

_DSC0490.JPG

_DSC0497.JPG

_DSC0504.JPG

_DSC0513.JPG

_DSC0533.JPG

У виставковому секторі були представлені зразки уже придбаного обладнання – апаратів на стисненому повітрі фірми «Драгер» та масок до них, сучасний комп’ютеризований прилад для випробувань засобів захисту рятувальників у непридатному для дихання середовищі (мультитест). Крім того, присутні ознайомилися з перебігом ремонтних робіт зі створення Навчально-тренувального центру для фізичної та психологічної підготовки рятувальників.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment