Новини

В Україні скасують “зарплатне рабство”: що це означає

Українці зможуть самі обирати банк для виплати заробітної плати. Відповідне рішення розробляє Кабінет міністрів.

Читайте також: Що буде з зарплатами українців?

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в Facebook повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

“В Україні існує явище, яке дивує жителів розвинених країн – “зарплатний проект”. Це коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думки співробітників. Їм просто вказують на картку якого банку вони будуть отримувати гроші”, – пише Дубілет.

При цьому він зазначає, що за законом співробітники мають право самостійно обирати банк. Однак на практиці, якщо українці обирають інший банк, бухгалтери змушені для таких виплат формувати окремі платіжки. З цієї причини працівникам у такому виборі просто відмовляють.

Дмитро Дубілет зазначає, що з ініціативи міністра фінансів Оксани Маркарової розробляють нову систему, яка дозволить співробітникам самостійно вирішувати, в якому банку вони будуть отримувати гроші. При цьому від бухгалтерів не вимагатимуть зайвої роботи.

«Співробітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (номер рахунку, як у Європі, який у нас був введений з цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх працівників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидає гроші, куди треба», — пише Дубілет.

В Україні скасують “зарплатне рабство”: що це означає

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment