Важливо Волинь Новини

Травмувалось 8 людей: волинські рятувальники продемонстрували аеромедичну евакуацію в дії

На Волині відбулися навчання з проведення аеромедичної евакуації потерпілих при надзвичайних ситуаціях.  Участь у тренуваннях узяли співробітники Управління ДСНС України у Волинській області, представники Управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, медичні бригади обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Під час теоретичного етапу учасники навчань ознайомилися із організацією взаємодії між силами цивільного захисту та медичними бригадами Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Крім того, представники служб визначили пріоритетні напрямки взаємодії та узгодили проведення подальших спільних навчань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Стан доріг і тротуарів у Луцьку такий, що нові правила нам не знадобляться»: інвалід-візочник про зміни до ПДР

За тактичним задумом навчань, внаслідок лобового зіткнення пасажирського автобуса з великогабаритним вантажним автомобілем трапилася дорожньо-транспортна пригода, у якій отримали травми різного ступеня тяжкості 8 осіб.

У зв’язку із критичним станом одного з постраждалих виникла необхідність негайного його транспортування «Єврокоптером» ЄС-145 до Інституту нейрохірургії в м. Києві. Для забезпечення належної посадки вертольота співробітники Аварійно-рятувального загону відпрацювали алгоритм дій з розгортання на місці дорожньо-транспортної пригоди мобільного авіамайданчика.

Крім того, учасники навчань відпрацювали комплекс практичних заходів  з надання першої допомоги потерпілим з різними травмами.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment