Важливо Волинь Новини

«Стан доріг і тротуарів у Луцьку такий, що нові правила нам не знадобляться»: інвалід-візочник про зміни до ПДР

В теорії новий закон про внесення змін до правил дорожнього руху, повинен захистити права інвалідів-візочників та роз’яснити їхні обов’язки. Що ж думають про це лучани, яких цей закон стосується безпосередньо?

Інвалід-візочник Святослав корінний лучанин, працює програмістом та все своє життя, тобто 42 роки, пересувається на кріслі колісному. Святослав має велику родину, стверджує: «Якби не рідні, світу білого не бачив би. Починаючи зі стану ліфтів, а ми проживаємо на сьомому поверсі, відсутність пандусу, та і, в принципі, повна непридатність Луцька для таких людей, як я».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Старість не омине”: майже 40 років нікого не цікавила доля геріатричного пансіонату у Луцьку

Ми запитали у чоловіка, що особисто для нього означає прийняття нового закону, та чим це полегшить життя інвалідам-візочникам.

Спочатку Святослав засміявся, потім, вже серйозно, відповів: «Для чого зараз приймають стільки тих нових законів? Вони якісь недолугі в своїй більшості… А стосовно змін до ПДР… я Вам скажу відверто, нехай би краще звернули увагу на те, що ми, в принципі, не можемо нікуди нормально виїхати… Відвідати будь-який заклад, до прикладу, кафе, – проблема, адже ніде немає заїздів. Магазини, аптеки, всюди для нас входу немає. Тож з такою ситуацією у місті нові правила нам не знадобляться».

Мати Святослава зауважує: «Добре, що хочуть щось змінити в державі…але щоб змінити глобально, потрібно діяти місцево: аби візочники могли дотримуватись тих правил, їм спочатку потрібно виїхати з під’їзду і з двору, де суцільна смуга перешкод… А про громадський транспорт взагалі мовчу!»

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment