Важливо Волинь Новини

“CityCard Lutsk – це просто плагіат” – програміст про новий додаток для оплати проїзду у Луцьку

Шквал обурення та негативних коментарів за крайні дні викликав додаток для оплати проїзду CityCard Lutsk, який вийшов пізніше, ніж було заплановано. Лучани, які вже завантажили програму, скаржаться на те, що вона некоректно працює, не дозволяє прив’язати вже куплений пластиковий е-квиток та видає помилки турецькою мовою.

Програміст, який працює в сфері ІТ вже понад 10 років, Олександр Клочко каже, цей додаток, по суті, плагіат.

“Додаток зроблений нашвидкоруч, це просто плагіат. Не факт, що у її авторів є вихідні коди, не зрозуміло чи писались вони. Тобто не можна зрозуміти точно, чи програму писали для інфраструктури чи структуру підганяли під програму. Багато слів у додатку є турецькою чи англійською мовами. Певно, не стигли перекласти.”

Окрім того, програма запитує доступ до телефонної книги. Яке це відношення має до оплати проїзду – не зрозуміло.

“Дивна програма, не зрозуміло для чого збирає контактні дані. Є ймовірність, що ці персональні дані можуть потрапити не в ті руки”.

І дійсно, в описі програми вказано, що вона – безкоштовна, але насправді користування програмою коштує 1 гривню на місяць. Сума, ймовірно, символічна, але попередити про це користувачів таки варто.

Сподіваємося, розробники програми врахують усі скарги лучан та покращать свій додаток, аби жителям та гостям Луцька не довелось ходили пішки, якщо хтось не встиг купити або забув взяти пластик із собою.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment