Важливо Волинь Новини

Світлотіні: як у Луцьку чарували віршами

“Мольфарка, чарівниця” – так називають поетесу Ліну Котлак, коли вперше знайомляться з її творчістю. І не дарма, адже вірші Ліни просякнуті магією та чарами, а поетичні рядки їй немов нашіптує матінка-природа.

“Через свої вірші Ліна Котлак ділиться із читачем мудрістю світу, вона точно знає більше, ніж ми” – переконана режисерка Наталія Максимчук.

Саме тому вона як модераторка презентації першої збірки віршів Ліни Котлак “Світлотіні”, організувала дійство разом з акторами аматорського театру “Вперше” у сповненій духом магії і чарів атмосфері. Акторки серед запалених свічок і під супровід таємничої музики читали поезію. Подивитися на це дійство, яке відбувалось у біліотеці-філії №10, прийшло чимало людей: була повна зала гостей. Дехто приїхав навіть з інших міст, аби підтримати поетесу та привітати з дебютом.

Читайте також: Гордість міста: 12-річний лучанин потрапив у дитячу збірну України з хокею

Сама Ліна Котлак, є філологинею, все життя викладала дітям англійську мову. Про себе розповідає дуже скромно, каже – надихається кожною травинкою.

“До мене приходить натхенння, коли я спостерігаю за природою. Раніше я не помічала її краси, просто не мала на це часу. А от коли життя підкинуло серйозних проблем зі здоров’ям, то відчуття того, наскільки гарним є навколишній світ, стали набагато гострішими. Також моя сім’я – моє натхнення.”

Кажуть, талановита людина талановита у всьому. Так можна сказати і про пані Ліну, адже вона чарує людей не лише словом, але й своїми малюнками на камінцях, ляльками-мотанками та іншими виробами ручної роботи. Але і на цьому таланти поетеси і рукодільниці не закінчуються, адже їй вдалося написати музичний мотив для власної пісні “Моя журба, моя печаль”.

“Щось там пробувала, тисла пальцямі на ті клавіші фортепіано і наспівувала собі під ніс мелодію. Записати мелодію нотами було непросто, адже музичну грамоту знаю слабо. Але нічого, потрошки “намалювалась” мелодія, а далі мені вже допоміг мій зять Метью. Щоправда він пише сучасну музику, але нам вдалося разом зробити те аранжування, яке я хотіла”, – тішиться Ліна.

Заспівати цю пісню на сцену вийшла подруга Ліни – Неля Кобець.

Ось в такій теплій і невимушеній атмосфері відбулась перша презентація збірки віршів Ліни Котлак “Світлотіні”. По закінченню вечора до поетеси зібралась черга із охочих отримати автограф та придбати книгу.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment