Новини

«Хата на Нр»: місія можлива або де і за скільки лучани зустрічатимуть 2020-й

Чим ближче новорічні свята, тим меншою стає пропозиція житла і вищими ціни на оренду.  «Волинь infa» вирішили з’ясувати, скільки коштує зняти «хату» у Луцьку й не тільки, і на що, з яким бюджетом, можна розраховувати.

ЛУЦЬК

Читайте також: Малі – мовчать, дорослі – не вірять: чому діти не розкажуть Вам про “спільний з кимось секретик”

Як стверджують ріелтори, попит і ціни на оренду житла у Луцьку та його передмісті на час зимових свят практично не змінилися у порівнянні з минулим роком. Найпопулярніші – 2- і 3-кімнатні квартири в центрі, на 33-му та 55-му кварталах. За них доведеться заплатити від 800 грн. до 5 тис. грн. на добу.

На Booking з вільних на потрібні дати апартаментів без вказаного пункту про заборону вечірок знайшовся всього один варіант, переглянути можна – тут.

Окрему рубрику для спрощеного пошуку квартир, доступних з 31 на 1, створив сайт Roomer, насправді дуже круто.

На традиційному OLX абсолютно у всіх випадках радимо телефонувати власникам. У більшості квартир, здавалось би, вільних на потрібні дати, не можна влаштовувати вечірки, особливо новорічні. Кидаю посилання, а ви вже розберетесь.

Якщо є бажання відзначити Новий рік у будинку, потрібно готувати бюджет від 3 тис. грн. за добу. Найдорожчий варіант, який можна зняти для святкування, коштує 7 тис. грн/доба. Розташований дім у центрі міста.

При цьому власники, як квартир, так і будинків, готові здавати житло мінімум на 2-3 доби.

«Немає сенсу здавати житло на добу, на ці дати попит значно перевищує пропозицію, а 1-2-го січня квартири, як правило, нікому не потрібні. Та і людям так зручніше, є час неспішно підготуватись до свята, поспати, відпочити», – каже орендар Тарас Микулич.

 

КАРПАТИ

Для тих, хто так і не пригледів собі апартаментів чи презентабельного будиночка, є інший варіант – гори.

Святкування зимових канікул у засніжених Карпатах обійдеться мінімум в 1400 грн на добу за двомісний номер. Це буде скромний готель або приватна садиба без особливих «родзинок».

Стандартний готельний номер в Буковелі обійдеться в середньому від 2 тис. грн. за ніч зі сніданком. Номер «люкс» коштуватиме мінімум 6 тис. грн. на добу.

Інші регіони Карпат, де поблизу є гірськолижні спуски (наприклад, Славське у Львівській області чи Пилипець – у Закарпатській) обійдуться трохи дешевше – в середньому номер класу «економ» на одну людину можна орендувати за 800 грн. на добу. Приблизно на 30% дорожче обійдеться однокімнатний котедж. Двокімнатний будиночок коштуватиме близько 800  грн на добу. Для компанії з 5 осіб за котедж доведеться віддати від 10 000 грн за ніч.

І ДАЛІ

 Для тих, кому набридли рідні простори, туроператори пропонують відсвяткувати подалі від дому: Європа, Скандинавія, тропіки – знайдеться усе, на будь-який смак і гаманець.

Серед ол-інклюзів, Єгипет обійдеться вам найдешевше – від 12 до 25 тисяч включно з трансфером,  Кіпр – від 18 до 30 тисяч.  Італія та Австрія на період новорічних і різдвяних свят вартуватимуть однаково – 40-52 тисячі включно з трансфером, проживанням і дворазовим харчуванням. Норвегія – задоволення не з дешевих, але красиво настільки, що дух захоплює. Вартість поїздки може становити від від 40 до 65 тисяч гривень.

Дорогувато, як для середньостатистичного волинянина, та хіба ж важливо, де той Новий рік святкувати, коли поруч – близькі.

Читайте наші новини у мережі Facebook

 

Leave a Comment