Інтерв’ю Новини

Батьки не пускають дітей до аварійної школи

Учні села Осівці Камінь-Каширського району на Волині понад два тижні не ходять до школи.

— Вирішили почекати тиждень-два, не пускати в аварійну школу, — каже 41-річна Світлана Іщик, мати школярки. — В будівлі вікна побиті, стеля капає. Їжу довозять із сусіднього села холодну.

З 2016-го в селі будують нове приміщення. На початку жовтня батьки з працівниками школи виходили на акцію протесту.

— З 1 вересня наші 235 учнів мали навчатися в новій школі, — розповідає директорка закладу Любов Дем’яник, 68 років. — Але її не відкрили, там немає меблів. Ми підтримуємо батьків у тому, що вчитися далі в старому приміщенні небезпечно. 2013 року його визнали аварійним. Нині в харчоблоці, що не працює, закриті вікна. Спортзалу немає. Грибок на стелі кімнати, де діти їдять. Літо було дощове, школу заливало. Ми не розраховували, що навчатимемося тут. Готувалися переїхати в нову.

У новобудові є 14 класних кімнат. На першому поверсі — спортивна зала. В харчоблоці встановлена кухонна техніка, холодильник, проведені вода й газ.

— На нову школу витратили 75 мільйонів гривень і всі роботи майже завершили, — каже 45-річний Олександр Михалік із Камінь-­Каширської райдержадміністрації. — Затримка — в оформленні документів. Вирішимо цю проблему за місяць-два і школу відкриємо.

Leave a Comment