Новини

ЗСУ ракетами “Нептун” вразили корабель, який у 2014 році РФ вкрала в України

Вражений корабель “Костянтин Ольшанський”, який раніше росіяни вкрали в України. Зараз цей корабель небоєздатний.

Читайте також: Небесне військо поповнив ще один Герой з Волині

Речник Військово-морських сил (ВМС) ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначив, що окрім двох великих десантних кораблів – “Ямал” і “Азов” та розвідувального корабля “Іван Хурс” уражений і корабель “Костянтин Ольшанський”, який росіяни вкрали в України.

“Детективна історія розгорнулася навколо великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський” – це український БДК, який у 2014 році був захоплений російськими окупантами”, – сказав Плетенчук в ефірі FREEДОМ.

За його словами, це було в Криму і цей корабель 9 років стояв у Севастопольській бухті і його розбирали на запчастини, банально грабували.

“А на 10 рік війни вони зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі цього проєкту 775, і було ухвалено рішення його відновити”, – розповів Плетенчук.

За його словами, протягом року провели відновлювальні роботи. При цьому хотіли вчинити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву, що нібито відновили зі “своїх” великих десантних кораблів, які пошкодила Україна, чи то, чи то “Оленегорський гірник”, бо там пошкодження такі, що їхнє відновлення під великим питанням. Наш корабель хотіли видати за один із цих кораблів.

При цьому наш корабель ворог хотів використати проти України, тому було ухвалено рішення про ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”. Плетенчук сказав, що уточнюється ступінь пошкоджень корабля, але він точно зараз не боєздатний.

Читайте також наші новини у Facebook