Волинь Новини

На Волині ухилянт доплив до Польщі, але його повернули назад (Фото)

На Волині 31-річний уродженець Сумщини зумів втекти від прикордонників, кинувшись вплав через Західний Буг до суміжного берега, але там його «взяли» польські охоронці кордону й невдовзі передали українським колегам.

Читайте також: На Великдень у Ковелі переселенці влаштували галас і ледь не побилися із місцевими (Відео)

Про це у вівторок, 7 травня, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

«Чоловіки не полишають спроб незаконно потрапити до Польщі. Проте їх все одно повертають в Україну

Цими вихідними двоє громадян мали намір через річку Західний Буг потрапити за кордон», – йдеться у повідомленні.

Одного з відчайдухів прикордонний наряд відділу «Амбуків» виявив поблизу українсько-польського кордону зранку у неділю, 5 травня. Невідомий, побачивши прикордонників, почав втікати та кинувся вплав до суміжного берега. Охоронці кордону поінформували колег по той бік держрубежу, де плавця затримали співробітники Прикордонної варти Республіки Польща.

Як з’ясувалося згодом, затриманим виявився 31-річний уродженець Сумщини. Не маючи законних підстав для виїзду за кордон під час дії правового режиму воєнного стану, чоловік вирішив потрапити туди у незаконний спосіб. Щоправда, надовго в Польщі він не затримався, адже польські стражі в рамках реадмісії передали правопорушника прикордонникам Волинського загону. Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол за ст. 204-1 КУпАП, а представник ТЦК вручив військовозобов’язаному повістку.

Протокол про адміністративне правопорушення та повістка чекали й на 26-річного уродженця Донеччини, котрий днем раніше спробував у такий самий спосіб незаконно дістатися Польщі.

Рішення по обох справах прийматиме суд. Наразі тривають заходи з встановлення осіб, причетних до незаконного переправлення громадян через українсько-польський кордон.

На Волині ухилянт доплив до Польщі, але його повернули назад (фото)
На Волині ухилянт доплив до Польщі, але його повернули назад (фото)

Читайте також наші новини у Facebook