Без категорії Волинь Новини

Відпочинок на Шацьких озерах: що подивитись та як доїхати

Шацькі озера — це комплекс, який складається з понад 30 окремих озер. Найбільші з них — Світязь, Пулемецьке озеро, Луки, Люцимир, Остров’янське озеро, Кримне та Пісочне. Вода в цих озерах чиста. Поряд немає великих джерел забруднення й національний природний парк охороняється. Шацьке поозер’я — це зандрова рівнина в межах Поліської низовини. У центральній частині багато озерних карстових улоговин, які утворилися у крейдових відкладах. Є озера серед болотних ландшафтів, які утворилися внаслідок нагромадження алювію і підвищення рівня ґрунтових вод, тому що немає умов незначного похилу території й немає постійного стоку.

Шацькі озера — місце для більш затишного відпочинку: рибалка, барбекю, прогулянки. Шацьк та прилеглі території вже не перший рік мають досить хорошу туристичну інфраструктуру. Цей напрямок не дефіцитний, тому доїхати до Шацьких озер просто. Наприклад, можна доїхати потягом до Ковеля, а далі маршрутка або таксі — менше ніж 100 км. Автобуси та маршрутки туди теж ходять — зі Львова, з Києва тощо. Координати — 51°31′01″ пн. ш. 23°49′12″ сх. д. Власним автомобілем теж можна їхати, проте зауважте, що покриття доріг не всюди чудове. На Шацькі озера ведуть два автомобільні шляхи: Житомирська траса (Київ-Чоп) та Варшавська траса через Коростень і Сарни. Умови відпочинку на Шацьких озерах можуть бути дуже різними, адже варіантів житла тут багато. Оберіть те, що до душі саме вам: кімнати, будиночки, номери, трейлерна зупинка чи просто намет.

На ціну впливає наявність таких опцій: перша лінія до озера, інтернет, басейн, харчування, дитячий майданчик, стоянка, альтанка, сауна, прокат велосипедів, катамаранів, човнів тощо.

Leave a Comment