Без категорії Волинь Новини

Як призначатимуть керівників обласних освітніх закладів на Волині? Повідомили умови

Постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму рекомендувала підтримати на сесії проєкт рішення Про нову редакцію Положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Волинської обласної ради.

Після завершення конкурсних процедур переможця конкурсу упродовж трьох днів призначатиме голова обласної ради своїм розпорядженням, а не через сесію обласної ради.

Як інформують журналісти “Волині Нової” з посиланням на сайт Волинської облради, проєктом пропонується визнати такими, що втратили чинність, рішення Волинської обласної ради від 26 вересня 2018 року № 21/19 «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Волинської обласної ради», від 24 жовтня 2019 року № 25/13 «Про внесення змін до Положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Волинської обласної ради». Відповідно пропонується нове Положення.

За інформацією начальника управління освіти і науки ОДА Людмили Плахотної, зміни пов’язані з новим законодавством. Після завершення конкурсних процедур переможця конкурсу упродовж трьох днів призначатиме голова обласної ради своїм розпорядженням, а не через сесію обласної ради.

Особа не може бути керівником одного і того ж закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд (крім тих, що розташовані в населених пунктах з одним закладом загальної середньої освіти). До першого шестирічного строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше.

Leave a Comment