Волинь Новини

Зеленський вручив рідним Героя з Волині найвищу державну нагороду

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вручив ордени «Золота Зірка» рідним загиблих у російсько-українській війні Героїв України. Високу державну нагороду отримала родина уродженця села Сокіл Рожищенської громади Тараса Чайки, – пише ВСН.

Читайте також: «На щиті»: волинян просять гідно зустріти загиблого воїна Василя Семеру

Військовослужбовцю 125-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Тарасу Чайці на псевдо «Хімік» президент України посмертно присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» 29 вересня 2023 року (указ № 644/2023). Про це повідомляє Рожищенська громада.

29-річний лейтенант Тарас Чайка добровольцем став на захист України у перші дні повномасштабного вторгнення. У листопаді 2022 року під час виконання бойового завдання командир окремого розвідувального взводу за кермом автомобіля потрапив під щільний мінометний обстріл і зазнав осколкового поранення. Попри це Тарас Чайка зміг вивести транспорт з екіпажем із району активного вогневого бою та завдяки цьому врятував життя пораненим, однак сам загинув.

У Героя залишилася дружина, донька, мама, брат-близнюк.

Похований Герой України Тарас Чайка на Личаківському військовому кладовищі у Львові.

Врятував життя побратимам, однак сам загинув: Зеленський вручив рідним Героя з Волині найвищу державну нагороду
Читайте також наші новини у Facebook