Новини

Бої за Вовчанськ: ЗСУ частково стабілізували ситуацію, – Волошин

ЗСУ вдалося частково стабілізувати ситуацію в районі міста Вовчанськ Харківської області, українські захисники продовжують виконання бойових завдань у межах міської забудови в північній частині, здійснюють зачистку, тримають противника під вогневим контролем, розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин, передає LIGA.net.

Читайте також: Арахамія анонсував QR-код, який буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток

За його словами, за тиждень на Харківському напрямку відбулося 83 атаки, за минулу добу – 11 бойових зіткнень, у прикордонні Харківської області тривають контрударні дії.

Волошин додав, що росіяни не полишають спроб прорвати оборону українських підрозділів біля Вовчанська, Стариці, Липців і Зеленого.

“Сили оборони намагаються витіснити окупаційні війська в напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська, в якому ворог прагне закріпитися в житловій забудові, але наші захисники не дають їм це зробити”, – сказав він.

Також Волошин зазначив, що основні зусилля війська РФ зосередили на напрямку Стрілеча – Липці та на захопленні Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил українських військ.

Сили оборони частково повернули захоплені позиції, знищили чималу кількість загарбників і змогли взяти в полон окупантів, розповів речник.

Читайте також наші новини у Facebook