Волинь Інтерв’ю Новини

«Це все гроші і нерви»: луцька модель про роботу в умовах пандемії, «VOGUE» та ідеальний гардероб

Фото Аліни Мендак 

Коротка довідка: Софія Моргунова, 20-річна студентка-філологиня, обличчя модельного агентства «MZM Models», лучанка, що потрапила на сторінки «Vogue».

— Соню, от як потрапили у «Vogue» ще до укладання контракту з модельним агенством? Який ключ такого успіху?

Насправді все дуже просто. Хочеш чогось досягти в житті — працюй, причому працюй дуже багато. Так сталось і зі мною. Бренд жіночої білизни «Jasmine Lingerie» помітив мене та запропонував зйомку для журналу. Зізнаюся чесно, я до останнього не знала для якого ж глянцю мене фотографують, команда «Jasmine» чудово витримала інтригу. Пригадую, як вперше повідомили на сторінках якого журналу з‘являться фото — я просто не повірила, це здавалося чимось неможливим…  Хто б не хотів мати публікацію у «Vogue»? А щодо контракту: на момент зйомки він уже був мені запропонований, і безпосередньо в день виходу світлин на офіційному сайті, я скріпила його своїм підписом, вийшло доволі таки символічно. Гарний початок, правда ж?

Фото Geri man

— Чи відчуваєте якийсь дискомфорт через невисокий зріст, порівняно з іншими моделями?

Ні, дискомфорту я точно ніколи не відчувала поруч з іншими дівчатами. Щоправда, раніше мені було дуже образливо, що я «не дотягую» до того ідеального модельного зросту, аби мати змогу повноцінно працювати в сфері моделінгу, але з часом змирилася і навчилася ставитися до цього нюансу з гумором.

— Як впливає карантин на моделінг, відчутна різниця порівняно зі звичним темпом життя?

Різниця відчутна суттєво. Якщо порівнювати з іншими країнами, то в Україні немає багато роботи для моделей. Саме тому, переважна частина дівчат працює за кордоном: в Європі, Азії, Америці, де вищі гонорари та набагато більше пропозицій. В умовах пандемії, коли існують обмеження на пересування, звичайно моделям набагато складніше перетнути кордон, а ще відносно нещодавно  — було практично неможливо.

Багато контрактів прогоріли. Це все гроші і нерви. Та що говорити, якщо один з найбільших ринків моделінгу – Китай, був дуже довгий час закритий? Не знаю як зараз, можливо, ситуація змінилася в цій країні, але особисто ще не чула, щоб хтось зі знайомих наважився летіти в Китай на роботу; здоров‘я та особиста безпека в першу чергу. До того ж, ти ніколи не знаєш, що на тебе чекає завтра, і чи зможеш  повернутися додому. Все це суттєво впливає на роботу, дівчата бояться «застрягнути» в чужій країні без роботи на невизначений період, як це було навесні.

Фото Diana Miano

— З якими брендами співпрацюєте зараз?

Із луцьким брендом Mr. Scrubber, також працювала для закладів громадського харчування нашого міста та інстаграм магазинів.

— Зізнавайтесь, якими програмами користуєтесь, аби постити такі круті фото в Instagram. Скільки часу витрачаєте на обробку?

Мій ритуал обробки фото займає від 2 до 10 хвилин, залежно від світлини, та обов’язково складається з 2 етапів: «Lightroom» та «VSCO». Це справді ідеальні програми для світлокорекції та гри з кольорами. За потреби використовую «Photoshop Fix», для того, щоб забрати незначні недоліки чи «замалювати» людей на задньому плані, які псують кадр.

— Красуня-модель і грамотна філологиня. Чудове поєднання, щоб вести блог. Здається, навіть були спроби. Зокрема пости про тренди. Чому закинули цю справу?

Так, справді, ще 2 роки тому, коли «ринок» українського блогінгу не був настільки перенасиченим, я теж пробувала себе в ролі блогера, але дуже вчасно зрозуміла, що не готова до цього. Якщо ти хочеш писати на конкретну тему, мати велику аудиторію, ти повинен бути професіоналом у цій сфері, або як мінімум компетентним, мати певні знання, досвід, своє бачення і бажання ділитися цим з іншими людьми. Якщо хоч один із цих факторів відсутній, як можна називати себе «блогером»? Так сталось і зі мною, я не є стилістом чи людиною з ідеальним смаком, лише вчусь, а красти чужі знання, погляди, думки і видавати за свої, не хочу. Я занадто сильно поважаю себе та працю інших людей.

Фото Сергія Бєлова

— Порадьте, як стильно і «не за всі гроші» вдягатися? Чи надаєте перевагу лише відомим люксовим брендам?

«Не в люксі щастя, стиль за гроші не купиш». Ці доктрини, певно, всі чули, але чи кожен зрозумів суть вкладену в них? Запорука гарного зовнішнього вигяду — хороший смак. А де його взяти? Розвивати! Сьогодні ми маємо безліч можливостей для цього: YouTube, Instagram, Pinterest, вільний доступ до величезної кількості блогів, статтей, видань, книг, фото тощо. Варто лише знайти те, що вам подобається, надихатися цим та не боятися експериментів. Ну і ще хотілося би дати невеличкі поради абсолютно всім людям, незалежно від статі чи віку: справа не в кількості речей, надавайте перевагу якості. Завжди краще мати ідеальний, але невеликий — капсульний гардероб, ніж величезну шафу речей, які неможливо поєднати між собою. Ну й звісно, в жодному разі не купуйте підробки! Це жахлива неповага до себе та бренду, до того ж — дешевить образ.

Топ-3

— Назвіть 3 речі, які, на вашу думку, повинні бути в сумочці кожної дівчини.

Гребінець, серветки і ту саму косметичку з ліками від усіх хвороб (сміється)

— 3 причини, чому варто відвідати Мілан.

Побачити на власні очі «столицю моди», піднятися на дах Дуомо, ну і, звісно, шопінг.

— 3 риси/звички яких хочете позбутися.

Я дуже вперта, запальна; завжди намагаюся знайти в людині щось хороше, виправдати, навіть тоді, коли вона не гідна цього.

Спілкувалась Ольга ВОЗНЯК 

Leave a Comment