Волинь Інтерв’ю

«Сергій Лапковський пропонував залагодити питання, «парішать» набагато дешевше, ніж позов» – Тарас Тополя про скандал з лучанином Сергієм Лапковським, власні пріоритети і не тільки

Відомий  поп-рок гурт «Антитіла» в рамках туру «Hello» відвідав Луцьк з новою програмою. Окрім цього, журналістам «Волинь infa» вдалося поспілкуватися з солістом гурту «Антитіла» Тарасом Тополею про наболіле.

За Вашою творчістю слідкує безліч людей, чи відчуваєте відповідальність, як себе поводити,  що говорити?

Так, звісно. Адже, я не є таким, яким я є на сцені. В повсякденних реаліях я один, а на сцені зовсім протилежний.
Часто потрапляєте в екстремальні ситуації?
Дякуючи Богу, не часто. Проте, навмисного екстриму я не шукаю давно. З моменту народження першого сина, з пошуками екстриму я зав’язав.
Зізнаюсь, відчуття екстриму шукав. До того ж, я літав на параплані, стрибав з даху психіатричної лікарні.
Що потрібно робити артисту, аби не втрачати себе?
Я не прожив ще той “experience”, аби втратити себе. Оскільки, я не був ніколи на межі і не втрачав себе. Я себе знайшов в певний момент так і тримаюсь.
Артист може ніколи себе не знайти, і це страшно. Нестерпно, коли артист фейковий, синтетичний, рихлий, оманливий, і таких – чимало. Жити в омані і тримати в ній своїх слухачів  – не дуже добре.
Як приймаєте рішення в суперечливих питаннях?
Диремося до крові та перемагаємо.
Що на Вашу думку не вистачає сучасній українській  музиці?
Грошей.
Подальші плани?
Незабаром представимо нові композиції, та відеокліп. В найближчих планах – пережити мегатур.  Можливо, візьмемо невелику гастрольну паузу, а там життя покаже.
Побажання читачам «Волинь infa»?
Зичу здоров’я, побільше моментів щастя. Якщо музика робить вас щасливими слухайте її. Подейкують, що «Антитіла» дійсно робить усіх щасливими!

До слова, гурт «Антитіла» розповів також журналістам «Волинь infa» про відому гучну справу, з якою пов’язана діяльність гурту «Антитіла”. Як відомо, лучанин Сергій Лапковський звинувачує артистів у тому, що вони нібито використали запатентований ним спосіб створення музичних композицій – корисну модель №74516, а саме «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції».
Як відомо, суд розглядав справу двічі між сторонами.  Утім, ані позивач, ані його представники жодного разу не з’явилися до суду. Таким чином, суд ухвалив рішення залишити позов Лапковського без розгляду і відповідно  – закрив справу. Проте, згодом, гурт «Антитіла» ініціювали порушення кримінальної справи проти того самого ж Сергія Лапковського, звинувачуючи його у шахрайстві та незаконному збагаченні.

До слова, музиканти мають припущення, що засновником цієї гучної історії є не Лапковський.

«Думаємо, що він просто виконавець. Він навіть на суді заявляв, що в нього є бізнес-партнери. Тобто кошмарити артистів і вимагати мільйони гривень – для них це бізнес. І в суді він сказав, що це бізнес-таємниця, тому він не буде розголошувати прізвища своїх партнерів.
Пояснення одне – він побачив, що «Антитіла» заробляють своєю творчістю, він бачить, що ми успішні артисти. Більше того, в рамках цього позову на один мільйон гривень, він робив фейкове замовлення гурту нібито на корпоратив компанії «Кромберг енд Шуберт» і потім, виходячи з тих документів, які були в переписці, він обґрунтовував цією перепискою позов до нас», – зазначив соліст гурту Тарас Тополя.


«Антитіла» додають, що 20% репертуару українських гуртів підпадає під характеристики нібито патенту Лапковського.

«Лапковський побачив, що ми гастролюємо, успішно здійснюємо свою творчу діяльність. Вирішив, що в нас є гроші, аби з ним поділитися. Сергій Лапковський пропонував залагодити питання, «парішать» набагато дешевше, ніж позов. Щоб ми просто дали йому «кеш», і він від нас відчепиться. Утім, ми на це не пішли, тому воно переросло в принциповий батл: або ми з усіма свідомими музикантами відстоюємо свою позицію, або відкриваємо ящик «пандори» для того, аби ці люди кошмарили всіх інших музикантів в Україні. Зауважу, лише в Україні, бо в світі такий брєд неможливий», – прокоментував Тарас Тополя.

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment