Важливо Волинь Новини

«Верховна Рада підтримала виділення майже 14 мільярдів на ветеранську політику. Ці гроші досі не освоєні»,- Ірина Констанкевич

21 травня відбулося пленарне засідання Верховної Ради України. Під час години запитань до Уряду на трибуною виступила народна депутатка України Ірина Констанкевич. Вона звернулась до колег-депутатів та Кабміну із проханням прозвітувати профільним міністерствам щодо ветеранської політики.

Читайте також: Низький уклін: Луцька громада прощатиметься з Героями Денисом Угоровим та Олегом Скорупським

 

«За оцінками експертів, після нашої Перемоги в Україні може бути близько пʼяти мільйонів ветеранів. Всі вони повернуться у свої домівки, громади. Це люди, зболені війною, ймовірно з фізичними і психологічними травмами. Це люди, завдяки яким Україна є і буде вільною.

Постане питання – що ми зробили аби це повернення було комфортним та ефективним та ветеранів і відновлення України.

Питання реінтеграції воїнів має бути повсякчас в увазі парламентарів і уряду».

Парламентарка каже, що перш за все, необхідно подбати про осучаснення законодавства у ветеранській сфері, виконати обіцянки, які держава дає ветеранам. Фінансового характеру зокрема.

«Нагадаю, що нам вдалося домогтися виділення майже 14 млрд гривень на ветеранську політику. Ці гроші досі не освоєні. Наше завдання – проаналізувати зроблене, маємо заслухати звіти Мінветеранів, Мінсоцполітики, інших профільних міністерств і напрацьовувати план підтримки воїнів вже на вчора.»

Читайте також наші новини у Facebook