Важливо Волинь Новини

Герой України: від ворожої зброї агресора загинув житель Горохівщини. ФОТО.

Як стало відомо, від ворожолї кулі агресора загинув мешканець села Шклинь Другий Луцького району Ліщина Михайло. Сумну звістку повідомили на сторінці Шклинського ліцею Городищенської сільської ради у соцмережі Facebook.

Відтак, завтра, 02 квітня, відбудеться чин поховання загиблого воїна.

 

“Сьогодні наше село сколихнула страшна звістка. Захищаючи нас від жорстокого і підлого ворога, загинув наш земляк, випускник Шклинського ліцею, мужній воїн Ліщина Михайло Сергійович…
Він жив і радів світу, людям, що оточували його. Був люблячим сином, турботливим братом, вірним патріотом України.
З 2014 року Михайло був мобілізований до лав ЗСУ, був у найгарячіших точках АТО. З перших днів війни він мужньо боронив нашу країну від путінської навали.
На жаль, життя цієї молодої людини обірвалося… Важко підібрати слова…
Ніколи не пробачимо ворогу, що на нашій землі гине молодий цвіт нації…
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.
У скорботі низько схиляємо голови, молимося за упокій душі покійного. Віримо, що Господь прийме його світлу та щиру душу в Царство Небесне.
Вічна і світла пам’ять Герою…”, – йдеться у дописі.

 

Ліщина Михайло Сергійович народився 12 листопада 1990 року. У 2008 році закінчив ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Шклинь. У 2008-2009 роках навчався у Волинському технікумі Національного університету харчових технологій, за спеціальністю електромеханік електронних обчислювальних машин.

У 2010 році був призваний до лав Збройних сил України, служив у Повітряному командуванні “Захід”, командний пункт, військове містечко Липники.

У 2014 році був мобілізований до Збройних сил України, служив у 51-ій механізованій бригаді. Побував у найгарячіших точках АТО. 2015 року був демобілізований. Отримав нагороду “Учасник бойових дій”.

30 березня 2016 року підписав угоду на контрактну службу в Збройні сили України, пройшов перепідготовку в 184-ому навчальному центрі Національної академії сухопутних військ України в с. Старичі Львівської області, побував у зоні АТО в Станиці Луганській у складі 3-го батальйону 14 бригади.

Війна 2022 року не залишила Михайла байдужим та змусила патріота України боронити свою рідну землю від окупанта.