Священник і капелан Михайло Бучак вважає, що супротивник, з яким воює Україна – психопат, передбачити дії якого дуже важко.

Про це він сказав у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі, відповідаючи на запитання, чи будуть, на його думку, активні бойові дії на Волині.

«Ми можемо сказати, що активні бойові дії на території Волинської, Рівненської, Львівської областей малоймовірні. Але це доречно говорити, коли б ми мали адекватного супротивника. Коли ми маємо зіткнення із супротивником психічно хворим, на рівні Гітлера, то передбачити дії психопата дуже важко. І зупинити психопата може тільки Бог, який діє через людей. Тому що психопатом керує диявол. А в Білорусі ще один психопат – Лукашенко. І його теж зупинити може тільки Бог. Тому Волинь молиться, Рівненщина молиться, вся Україна молиться», – сказав священник.

«Щодо військових хочу заспокоїти людей. Будь-який військовий, загарбник – білорус чи росіянин, який ступить на волинську землю, буде мертвий. Він не буде полонений, він буде мертвий. І на сьогодні Волинь готова захищати сім’ї, родини», – додав Михайло Бучак.