Важливо Волинь Новини

“Нам зараз дуже важко”: чи хочуть луцькі підприємці відновити роботу ринків?

Днями Волинь облетіла новина, що у Луцьку просять відновити роботу ринків під час карантину. Відповідну петицію зареєстрував Михайло Панасюк.

“Я не вірусолог, але на моє переконання на відкритому повітрі важче заразитись вірусом продавцю і покупцю, ніж в закритих приміщеннях”, – йшлося у тексті петиції.

Автор пропонував “організувати запуск на територію ринку по 20-30 чоловік із зазначенням схеми руху, що унеможливить ризик зараження”. Така петиція викликала шквал емоцій у лучан та бурхливе обговорення у мережі. Журналісти видання Волинь infa поцікавилися у підприємців Центрального ринку чи підтримують вони таку ініціативу.

“Насправді підприємцям дуже важко. Завдяки Луцькій міській раді, з кінця минулого року торги впали. Цьому сприяли “оголошення” в інтернет-виданнях, які постійно викривляли інформацію — “то гнилі продукти, то непотріб продають, то ціни високі”. Дуже “допомогла” і  ліквідація зупинок, заяви посадовців із закликами не ходити на ринок, «окупація»( інакше це не назвеш) муніципалами підходів до ринку”, – бідкаються люди.

Підприємці пригадують, як прицівники мніципальної варти покупців “відправляли” з ринку з поясненням “Не йдіть туди— там небезпечно!”. Все це, кажуть, посприяло знищенню бізнесу.

“Люди «проїдають» свої запаси. Не думаю, що всі зможуть продовжити свою діяльність після карантину. Завезли сезонний товар, а він не продався. У кого дрібний товар, той намагається якось реалізовувати його через різні сайти. Ми, наприклад, цього зробити не можемо. І так, більша частина підприємців”, – каже підприємиця, яка забажала залишитись анонімною.

Та попри крах бізнесу та безгрошів’я, луцькі підприємці підтримують карантин як вимушений спосіб вберегтися від коронавірусу, адже це питання вже не грошей, а здоров’я і життя.

“Наша сім‘я за карантин! Бо розуміємо наскільки важливо зараз самоізолюватися”.

Leave a Comment