Важливо Волинь Новини

“Обережно, цигани!” – на Волині влаштували акцію проти людей ромської національності

По вулицями міста Ковель почали поширювати листівки, які попереджають про “асоціальних і небезпечних жебраків” саме ромської національності. У флаєрах написали такий текст:

“Будьте уважними! НЕ давайте їм грошей, НЕ спілкуйтесь з ними і НЕ допомагайте – зрештою, вони зникнуть з наших вулиць.”

Світлина від Ковель Онлайн.

Авторами таких закликів стали активісти ковельського осередку ВГО “Сокіл”. На меті, кажуть організатори, було провести інформаційну акцію та донести наслідки подальшого лояльного ставлення осіб ромської національності. Однією із причин протесту також стала нещодавня трагедія: 11 лютого, у Ковелі, “четверо нелюдів, серед яких були і цигани, зґвалтували жінку”.

“Лояльне ставлення до циган та бездіяльність правохоронних органів до злочинної діяльності цих осіб нерідко призводить до підвищення рівня злочинності. Вони забруднюють місто, використовують дітей для шахрайства, дурять людей, здійснюють крадіжки, а іноді вдаються й до важчих злочинів”, – кажуть у ВГО “Сокіл”

Думки людей з приводу цієї акції поділились на два фронти: одні підтримують, а інші – вважають проявами расизму.

“Ці листівки діти писали?Не можна по окремих випадках засуджувати цілу етнічну групу! Якесь середньовіччя! Не всі цигани злодії та шахраї. Асоціальна поведінка не має національності. А такими листівками вчите передусім дітей до агресії!”

 “Народ, я вам одне скажу – Гітлер тоже починав так само! Їх треба ігнорувати і нічого не давати!”

 

Leave a Comment