Важливо Волинь Новини

Допомога безхатькам: куди звертатись у Луцьку?

Із настанням холодів людям, які опинилися у складних життєвих обставинах і без даху над головою, загрожує смертельна небезпека. За данимим МОЗ України у минулому році за період грудень-січень від переохолодження загинули 64 людини. Ще 1037 осіб постраждали від обморожень та переохолодження, а з них 955 – госпіталізували.

У зоні ризику найчастіше опиняються безхатьки, яким немає де зігрітися та поїсти гарячого супу чи випити чаю. Тому у Луцьку облаштували два пункти, де приймають усіх, хто немає даху над головою. Там людям можуть запропонувати теплий сухий одяг, гарячу їжу, ванну, перукарські послуги та нічліг. Один із таких пунктів надає благодійний Фонд “Переображення” на базі церкви “Фіміам”. На разі тут тимчасово проживає четверо літніх безпритульних.

“Ми завжди надаємо допомогу та людям. Цієї зими, ще у грудні, до нас заселились 4 чоловіків. Вони у нас ночують щодня”, – коментує відповідальний за поселення людей на ніч Володимир Чайковський.

Чоловік розповідає, що часто небайдужі лучани телефонують і повідомляють про людей, які потребують допомоги або ж таких осіб привозять патрульні.

“До нас небайдужі привозять часто безпритульних людей. Активно до цього долучається поліція і привозить до нас.”

У центрі обліку бездомних осіб можна отримати не лише ночліг та їжу, а й одяг та взуття. Але як розповідає Володимир, із останнім нині проблема: у благодійному фонді бракує теплого взуття 42-44 розмірів. Тому, якщо у когось є можливість ним поділитись, то за це там будуть дуже вдячні.

Дістатись у центр обліку бездомних осіб Фонду “Переображення” можна за адресою: м. Луцьк, вул. Станіславського 15а (доїзд тролейбусами за маршрутами №1 і №2). Контакти: 0332 200 360 або 050 0879 9694.

Якщо ви зустріните безхатню людину, то ви можете підказати куди їй звернутись або ж повідомити про неї самостійно за телефонами служб, вказаних нижче. Не будьте байдужими!

Нет описания фото.

 

Leave a Comment