Важливо Волинь Новини

У місті на Волині через масований обстріл – перебої з електропостачанням і водою

Внаслідок масованої атаки РФ на енергетичні об’єкти України 8 травня у Нововолинській громаді, яка межує з Львівщиною, частково відсутнє світло, є проблеми із водопостачанням.

Читайте також:Відомому українському олігархові повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Про це повідомив Нововолинський міський голова Борис Карпус.

Телефоном інформацію Суспільному також підтвердила начальниця відділу комунікацій Нововолинської міськради Катерина Бонюк. З її слів, «прильотів» на Волині не було, але проблеми з електропостачанням наразі відчули майже усі мешканці громади.

Як зазначив міський голова, система водопостачання в місті наразі працює завдяки генераторам.

За даними начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, вранці, 8 травня, росіяни атакували два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури в області.

Вночі 8 травня Росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу «шахед» і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, РФ атакувала об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

У ДТЕК повідомили, що під російські удари потрапили три українські теплоелектростанції (ТЕС). Обладнання станцій було пошкоджене.

Читайте також наші новини у Facebook