Важливо Волинь Новини

«Служу народу України: волинські інструктори отримали почесні нагороди «За сприяння війську» від Валерія Залужного

Сьогодні, 4 квітня, у стінах Луцької міської ради інструктори навчально-тренувального центру “Тернове поле” отримали нагороди від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Відтак, воїнів нагородили почесним нагрудним знаком ««За сприяння війську».  До слова, замість інструкторів, які перебували у відрядженні, нагороди отримували їхні родичі або колеги.

Вагомі нагороди вручали Луцький міський голова Ігор Поліщук та військовий комісар Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олег Кивлюк. Зауважимо, що тренувальний навчальний центр Тернове Поле є структурною частиною Батальйону оперативного реагування «Луцьк».

Також військовим вручили подяки “За вагомий внесок у підготовку військовослужбовців та мешканців Луцької міської територіальної  громади для захисту територіальної ціліснотсті України” від міського голови Ігоря Поліщука

« Ці військовослужбовці, яких ми нагороджуємо підготували більше 15 000 наших солдат, захисників. Я переконаний, що ті знання, вміння та навички, які вони отримали в ході цих навчань зберегли не одне життя  і здоров’я багатьох військових”,- зазначив Ігор Поліщук.

«Переповнює піднесений настрій. Адже щодня ми продовжуємо готувати наших бійців до захисту України.

Утім, щиро дякую за відзнаку. Я переконаний, що усі інструктори нашого навчального центру заслуговують на подібні заслуги”, – зауважив у коментарі журналістам Волинь infa інструктор з військової топографії  навчально – тренувального центру “Тернове поле” Дмитро Петрочук.

Журналістам Волинь infa також вдалося поспілкуватися з полковником та командиром БОР “Луцьк”, Олександром Тиводаром.

«Вище командування високо оцінило інструкторів тренувального центру  «Тернове поле» за підготовку бійців ЗСУ. Варто зауважити, що відзначені нагородами лише ті інструктори, які тренували воїнів на лінії зіткнення.

На мій погляд, подібні відзнаки заслуговують сотні тисяч наших бійців, які знаходяться на передовій.

До слова, до нашого тренувального центру постійно звертаються різні військові підрозділи. Усі просять про допомогу саме наших тренерів.

Відтак, склад інструкторської групи постійно збільшується – навчаємо нових інструкторів, щоб мати спроможність готувати ще більшу кількість військових підрозділів. Чимало наших побратимів вступило до лав ЗСУ та інших військових підрозділів”, – підкреслив Олександр Тиводар.

Чи очікували Ви на подібну похвалу від Валерія Залужного?

Зізнаюсь, я знав. Наказ про нагородження був ще місяць тому. Утім, це було нелегко зібрати усіх інструкторів, адже вони або працюють або ж перебувають на навчаннях. Сьогодні нам вдалося зібрали більшу кількість тренерів. Зауважу, що інструктори – іноземці роз’їхались у різні точки України: Харківщина, Миколаївщина, Бахмут..

За скільки часу молодь має змогу опанувати необхідні навички у тренувальному центрі “Тернове поле”?

Навчальний етап складає місяць. Охочі займаються у вільний час. Відтак, графік підлаштовують. Наша головна задача – це підготовка до лав ЗСУ, МВС, ДСНС.

Що побажаєте волинянам?

Миру. Адже ворог – великий, наглючий. І ще він буде нас турбувати певний час… Проте існує підготовлена молодь, яка знає, що робити. Це набагато легше і командирам і бійцям на фронті. Нині захист Батьківщини – найголовніше для України.

Довідково:

Нагрудним знаком «За сприяння війську» нагороджуються: працівники Збройних Сил України за наявності трудового стажу на посадах у Збройних Силах України не менше 5 календарних років; інші особи — за рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України.






 

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА