Важливо Волинь Новини

Сьогодні мужній захисниці з Волині виповнилося б 52 роки. ФОТО.

На Харківщині внаслідок ворожого обстрілу загинула бойовий медик ЗС України Світлана Поліщук з Ковельського району.

Про це у середу, 31 серпня, повідомила у фейсбуці Олена Олексюк.

«На жаль, чорна і  сумна звістка прийшла і до нас, у Дубівську громаду… Не вірилося… Але отримали офіційне підтвердження…
30 серпня під час артилерійського обстрілу московською ордою шпиталю, біля міста Харків, загинула мужня жінка – воїн Збройних Сил України, бойовий медик, жителька села Облапи Світлана Михайлівна Поліщук», – написала вона.

Звістка про загибель Світлани Поліщук надійшла 31 серпня від побратимів. Ворожа ракета обірвала життя жінки бойового медика, в момент, коли вона доправила у шпиталь важкопораненого воїна. Тепер їй назавжди 51.

«Красива дівчина з українського Криму, хороша людина складної жіночої долі, найкраща мама для донька Анни та сина Михайла, завжди позитивна, усміхнена, весела і щаслива, дуже добра і щира – такою пам’ятають її рідні та друзі. У певний період часу життєва дорога завела Світлану у Збройні Сили України, в 14 ОМБР імені князя Романа Великого, а згодом і на війну… на фронт. Своє покликання і професійний обов’язок – допомагати людям вона виконала сповна, адже віддала власне життя у той момент, коли рятувала життя побратима….», – йдеться у дописі.

3 вересня вздовж сіл Дубове, Мислина та Облапи жителі громади зустрічали Світлану живим коридором, на колінах, з прапорами і квітами. Від рідного дому до місця земного спочинку жінки-Героїні дорогу встеляли осінні квіти.

Чин поховання у храмі Семеона Стовпника звершив Анатолій Александрук, протоієрей, декан Свято-Дмитрівського округу Ковельського деканату ПЦУ з духовенством. По завершенню панахиди, домовину із тілом під звуки цекровних дзвонів і солдатської сурми прощальною ходою пронесли на кладовище. Поховали Світлану Поліщук поряд з рідною бабусею та дідусем за усіма християнськими традиціями та з військовими почестями. У мить прощання прозвучав Державний Гімн України.