Важливо Волинь Новини

“Ми не крадемо та не торгуємо гуманітарною допомогою”,- відома волинська волонтерка Ольга Косован

Як відомо, десятки тисяч людей в Україні на початку війни частково або повністю змінили професії, ставши активними волонтерами на користь своєї країни. 

Тим паче, часу у волонтерів майже не було – адже війна потребує швидких рішень та відважних кроків.

Відтак, волентери щосили намагалися знайти людей, склади та обладнання по всьому світу: в Польщі, Іспанії, Німеччині – де завгодно.  Усі працювали на благо держави, щоб вести спільну діяльність чесно та прозоро.

Утім, від замість щирої подяки від джержави лише почули у відповідь: “Вам – підозра”.

Нагадаємо, напередодні прокуратура повідомила про підозру у незаконній реалізації гуманітарної допомоги, вчиненій в умовах воєнного стану, представниці благодійного фонду «Добра справа» Ользі Косован.

Згодом, у стінах луцького готелю “Україна”, який розташований за адресою  вул. Словацького, 2 відбувся всеукраїнський форум, який має назву «Ви волонтер – Вам підозра!»

До його складу увійшли:
– голова оргкомітету – Зеленюк Григорій,
-відома волинська волонтерка Косован Ольга,
-засновник ДФТГ Куц Юрій
-адвокат Матвіїв Вадим.

Журналістам Волинь infa вдалося поспілкуватися з Ольгою Косован та дізнатися яким чином БФ “Добра справа” прагне повернути своє чесне ім’я у очах суспільства.

 

“Ми хочемо привернути увагу до даної проблеми та ситуації, щоб  її більше зрозуміла громадськість. Ми повинні зробити усе можливе, аби нас почули і зрозуміли, що ми не крадемо та не торгуємо гуманітарною допомогою.

Ми бажаємо донести свою думку суспільству. Тому що дана проблема існує і вона буде існувати надалі, оскільки волонетерів переслідують і будуть переслідувати.

Наразі адвокати підготували звернення до Офісу президента, Генерального прокурора і до Кабінету Міністрів України.

Там чітко описано, що ми хочемо розмежувати гуманітарну допомогу від волонтерської допомоги, адже це – різна допомога.
Ми прагнемо, щоб було розуміння. Відтак, усе що купляється волонтерами – це не гуманітарна допомога”, – зазначила Ольга Косован.