Важливо Волинь Новини

Депутат Волинської обласної ради спільно з тренером ініціювали благодійний дитячий футбольний турнір

Як стало відомо, напередодні у Цумані відбувся відкритий благодійний дитячий футбольний турнір, ініційований депутатом Волинської обласної ради Романом Чорненьким та тренером місцевого футбольного клубу Олександром Гуменюком.

Про це інформує Лариса Годік – Понєдєльник у соцмережі Facebook, надавши відповідний фотоматеріал.

Як зазначають, у змаганнях взяли участь команди ДЮСШ–2 (м. Луцьк), «Єврошпон-Смига» (Рівненська область), «Ковель-Волинь» (м. Ковель) та «Атлетік» (смт. Цумань).

“Важливість такої події розуміємо ми, дорослі. Тому і долучилися до акції і депутати Луцької районної, Волинської обласної рад, Цуманська селищна рада.

Я щиро радію, що Цуманську громаду знають не лише як своєрідну «країну спорту». Сьогодні, усі жителі громади допомагають фронту, стали прихистком для десятків сімей переселенців. Вони стали прикладом для багатьох інших. Нині до них долучаються і благодійна організація «Карітас-Спес» парафії св. Петра і Павла, м. Луцьк; Свято-Вознесенська громада ПЦУ м. Кліфтон, штат Нью-Джерсі (США) та інші.

А тепер і наші діти заявляють про своє бажання допомогти ЗСУ. У своєму виступі Р. Чорненький пообіцяв, що такий турнір стане традиційним. Разом з тим уже формуються команди для проведення благодійного турніру «Все буде Україна!» серед дорослих!

Серед гостей – і декан факультету фізичного виховання, спорту та здоров’я Волинського національного університету імені Лесі Українки, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Василь Пантік. Він наголосив, що саме таку молодь Лесин виш хоче бачити серед своїх студентів. Тому уже зараз запрошує готуватися до вступу

Юні спортсмени викликали шквал овацій у вболівальників, примусили добре понервувати. Бо усі хотіли бути кращими, усі розуміли, заради чого вони тут зібралися. Навіть погодні умови не могли цьому зашкодити. І боротьба вийшла напруженою.
Відтак, кращим воротарем визнано Владислава Яцишина (ДЮСШ–2), кращим захисником Давида Ольшинецького («Єврошпон-Смига»), кращим нападником – Олександра Петрука («Ковель-Волинь»), кращим гравцем – Максим Гуменюк («Атлетік»).
І найголовніший підсумок: у результаті проведеної акції було зібрано 8 тис. 500 грн., які будуть скеровані на потреби ЗСУ.

Усім організаторам, учасникам, місцевій владі, гостям, вболівальникам, Вікторії Арчибасовій, Аліні Грицені і учасникам Центру культури, дозвілля та спорту Цуманської селищної ради велика вдячність за людяність і віру у Перемогу”, – йдеться у дописі.

Результати турніру:
І м. – «Атлетік» (смт. Цумань).
ІІ м. – «Ковель-Волинь» (м. Ковель)
ІІІ м. – «Єврошпон-Смига» (Рівненська область)
ІV м. – ДЮСШ–2 (м. Луцьк)