Важливо Волинь Новини

Ірина Констанкевич інформує про головне із парламентської роботи

Як стало відомо, напередодні у стінах Верховної Ради проголосували законопроєкт №7087 щодо розмежування функцій органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань захисту прав дітей у зв’язку з утворенням Державної служби України у справах дітей.

Про це йдеться на офіційній сторінці політикині Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

Законопроєктом пропонується:
визначення повноважень виконавчих органів місцевого самоврядування як органів опіки та піклування, під керівництвом Голови органів місцевого самоврядування;
уточнення визначення органу опіки та піклування як виключно виконавчих органів територіальних громад;
посилення участі органів прокуратури за забезпеченням прав та інтересів дитини;
уточнення повноважень Державної служби України у справах дітей.

проголосували законопроєкт №5447 про лікарські засоби
Встановлюються максимальні строки для прийняття рішення за заявою на прийняття рішення про державну реєстрацію лікарського засобу (210 календарних днів з моменту подання заяви), умови його прийняття.
Встановлюються додаткові зобов’язання власника реєстрації щодо постреєстраційних досліджень безпеки та ефективності лікарського засобу.

Встановлюється строк чинності державної реєстрації лікарського засобу (5 років) з можливістю подальшого подовження цього строку на необмежений період або з необхідністю повторної перереєстрації.
Встановлено вимоги та процедури щодо ліцензування у сфері виробництва та імпорту, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.
проголосували законопроєкт №7550 про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України