Новини

На Локачинщині автомобіль з’їхав у кювет: хто був за кермом

Як стало відомо, у Локачах судили чоловіка який керував авто у стані алкогольного сп’яніння та з’їхав у кювет.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови суду від 18 липня.

25 травня 2022 о 03:50 на автодорозі Н-22 в селі Мовчанів чоловік керував автомобілем марки «Mercedes Benz», не був уважним, не вибрав безпечної швидкості руху, не стежив за дорожньою обстановкою та здійснив з`їзд у кювет, чим порушив Правила дорожнього руху України.

Обвинувачений у судовому засіданні яке пройшло 18 липня 2022 року пояснив, що у автомобілі перебував, однак лише в якості пасажира, оскільки за кермом перебував його син.

Чоловік пояснив: між ним та його сином, який знаходився за кермом, виникла сварка, під час якої останній не впорався з керуванням та з`їхав у кювет. Після чого вони посварились ще більше, його син вийшов з автомобіля та пішов у невідомому йому напрямку, а він залишився в автомобілі.

Підсудний пам`ятає лише, що виходив з автомобіля, ходив навколо нього, щось дивився, тоді сідав знову в салон, кудись телефонував. Згодом приїхали працівники швидкої допомоги та поліції, хто їх викликав, він не знає.

Той факт, що по приїзду працівників поліції, він сидів за кермом автомобіля, пояснює тим, що він неодноразово виходив і сідав назад в машину, в тому числі й на місце водія, проте жодних дій щодо керування автомобілем не вчиняв.

Син підсудного у суді підтвердив слова свого батька та зазначив що він керував авто, коли вони з’їхали у кювет.

Він зазначив, що після автопригоди вийшов з автомобіля, зупинив бус, що проїжджав, яким доїхав до селища міського типу Локачі. Проте згодом батько зателефонував до нього і просив допомогти забрати автомобіль, на що він погодився. Коли приїхав на місце ДТП, то побачив поліціянтів. При цьому він їм пояснював, що саме він був за кермом в момент ДТП, проте вони зазначили, що уже склали протоколи на його батька, передає Район. Локачі.

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП України, закрити за відсутності події та складу адміністративного правопорушення на підставі пункту 1 частини 1 статті 247 КУпАП.

Довідково: стаття 124 КУпАП – порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.). Пункт 1 частини 1 статті 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутності події та складу адміністративного правопорушення.